Slankenyt nr. 14. 26. november 2003
1) Større portioner - større mennesker?
2) Nåede min idealvægt på 4 måneder
3) Svinekød en af årsagerne til fedme
4) Fedme koster milliarder
Kære læser
I Danmark er der efterhånden 1,3 millioner overvægtige, hvoraf ca. 400.000 er direkte fede. Det giver både psykiske og fysiske problemer. Desuden kan det medføre en række følgesygdomme som diabetes, forhøjet blodtryk samt hjerte-kar-sygdomme.
Mindst 100.000 mennesker lever dagligt med svære kroniske lidelser som følge af fedme.
Problemet er enormt - ikke kun for den enkelte men også for samfundet.
Heldigvis ER det muligt at tabe sig på en sund og sikker måde - som også holder i det lange løb - når man griber tingene rigtigt an.
Med venlig hilsen
John Buhl
1) STØRRE PORTIONER - STØRRE MENNESKER?
Størrelsen af de portioner mad, der bliver serveret på restauranter, på chokolade, slikposer, sodavand og andre drikkevarer, er blevet større og større - og det samme er de mennesker, der spiser dem!
"Fra 1980 til nu er portionsstørrelserne blevet større og større og det samme er menneskene", siger Dr Jeffrey Prince fra World Cancer Research Fund International.
"Disse to tendenser forekom samtidig. Sund fornuft siger, at der må være en sammenhæng", tilføjer hun.
"De fleste succeshistorier med vægttab er centreret om at reducere portionsstørrelser. Det er en simpel kendsgerning, at hvis du spiser mindre, vil du tabe dig", tilføjer hun.
(Reuters Health 17. september 2003)
2) NÅEDE MIN IDEALVÆGT PÅ 4 MÅNEDER
Kære John
Nu har jeg prøvet de opskrifter der er i bogen jeg har købt hos dig ("303 Slankeopskrifter") og vil lige rose den mange gange.
Jeg har tabt mig fra 75 kg til 55 kg som er min normalvægt på ca. fire måneder. Det syntes jeg er godt og har det meget bedre.
Det er en dejlig ting at gå ud at købe tøj i størrelse 38 frem for at købe i størrelse 44, så jeg er rigtig glad for den bog og lever efter den. Der er mange skønne ting i og man bliver mæt hver dag.
En anden ting der også er blevet meget bedre er min eksem. Den er næsten væk, da jeg ikke sveder mere, da jeg ikke er overvægtig, jeg kan ikke tåle at svede så meget, så det var det bedste jeg har gjort i hele mit liv - at få et nyt liv i en alder af 59 år. Det er bare så dejligt, så mange tak for at I er til og til andre: bare hæng i - det kan lykkes, hvis man bare har viljen og baglandet er i orden.
Min mand er stolt, når vi går ud, så det er dejligt at føle sig pæn.
De venligste hilsner Ulla Møller, én der aldrig bliver overvægtig mere.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Du kan købe bogen her
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
3) SVINEKØD EN AF ÅRSAGERNE TIL FEDME
Det er sammensætningen af den kost, danskerne sætter til livs, der er den direkte årsag til det stigende antal fede og overvægtige mennesker i Danmark. Og i den sammenhæng spiller svinekødet en rolle.
Undersøgelser viser, at der kan være god grund til at begrænse indtaget af svinekød. Det hænger sammen med, at fedtet i svinekød har et relativt højt indhold af mættede fedtsyrer. Netop den type af fedt i kosten øger kolesterolindholdet i blodet. Og et højt indhold af kolesterol i blodet øger risikoen for hjerte- og kar-sygdomme.
(Børsen 3. november 2003)
4) FEDME KOSTER MILLIARDER
To milliarder kr. om året. Sådan lyder regningen til det danske samfund, fordi danskerne bliver federe og federe.
Beregningen er en del af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse, som professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, Syddansk Universitet, har lavet.
(jyllandsposten.dk 9. november 2003)
Kommentar:
Selv om fedme hos nogle mennesker delvist er genetisk betinget (arvelig), betyder det IKKE at disse mennesker behøver at være fede eller overvægtige. Med den rette indsats, kost og livsstil vil de tabe sig og blive slanke.