Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 158. Uge 7, 2011

Kalorier der mætter

De nye amerikanske kostråd — dietary guidelines — konkluderer, at der er stærke beviser for, at der ikke findes en optimal fordeling af makronæringsstoffer (protein, fedt og kulhydrat), der kan lette vægttab eller hjælpe med at opretholde vægttab. Det afgørende er kalorieindtaget.

Den tager vi lige igen: På længere sigt får du fx ikke noget ud af at indtage mere protein for at tabe dig. En bestemt fordeling af protein, fedt og kulhydrat hjælper dig ikke ned i vægt.

Den totale indtagelse af kalorier er den afgørende faktor, der er relevant for kropsvægten.

Der er god dokumentation for, at en kost med lav kalorietæthed gør vægttab og vægtvedligeholdelse lettere.

Fødevarer med et højt indhold af vand og/eller kostfibre har en lavere kalorietæthed, mens fedtrige fødevarer generelt har en højere kalorietæthed.

Et kostmønster med lav kalorietæthed er kendetegnet ved en forholdsvis høj indtagelse af grønsager, frugt og kostfibre og et forholdsvist lavt indtag af total fedt, mættet fedt og tilsat sukker.

Det er vigtigt at tage næringsindhold og andre sunde egenskaber af mad og drikkevarer samt deres kalorieindhold med i betragtning, når der vælges et spisemønster for optimal sundhed.

Når vi vælger kulhydrater, bør vi hovedsageligt vælge de naturligt forekommende kulhydrater, som dem der findes i hele korn, bønner og ærter, grøntsager og frugt, især dem med højt indhold af kostfibre, samtidig med, at du begrænser indtagelsen af raffinerede kornprodukter og fødevarer med tilsat sukker.

Kilde: U.S. Department of Agriculture and U.S. Department of Health and Human Services. Dietary Guidelines for Americans, 2010. 7th Edition. Washington, D.C.: U.S. Government Printing Office, December 2010. Dietary Guidelines for Americans, 2010
http://www.cnpp.usda.gov/DietaryGuidelines.htm

Kommentar:

Som det tydeligt fremgår af rapporten vil en sund og effektiv slankekost være koncentreret omkring sunde vegetabilske fødevarer, der fylder og mætter godt med et højt næringsindhold i forhold til kalorier — og ikke fokusere på et bestemt forhold mellem protein, fedt og kulhydrat.

Altså præcist som beskrevet i min bog Sikker Slank.


Slanketip ...

Skru op for tempoet efterhånden som du kommer i bedre form

God form kræver mere motion, når du vil forbrænde kalorier.

Efterhånden som du motionerer og kommer i bedre form, skal du anstrenge dig mindre for at klare den samme mængde motion. Den samme motion vil med andre ord forbrænde færre kalorier, efterhånden som du kommer i bedre form.

Hvis du vil forbrænde det samme antal eller flere kalorier fra din motion, bliver du nødt til gradvist at motionere mere intensivt og/eller motionere i længere tid.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab