Slankenyt nr. 162. Uge 11, 2011
Sikker Slank programmet
Efter bogen Sikker Slank blev en succes har andre brugt ordene sikker slank, når de har skrevet om slankeprodukter eller slankekure. Det giver desværre af og til anledning til en vis forvirring om, hvad Sikker Slank programmet og bogen egentlig går ud på.
Meget kort fortalt indeholder Sikker Slank:
- Ingen komplicerede kostprincipper
- Ingen regler om, hvor mange måltider du må spise
- Ingen anbefalinger vedr. proteinpulver
- Ingen anbefaling af bestemte slanketeer eller kosttilskud
- Ingen fiberprodukter
- Ingen slankeprodukter
- Ingen kosttilskud med tang, alger eller lignende.
- Ingen stimulerende urter eller energitilskud.
- Ingen appetithæmmende naturprodukter,
- Ingen anbefalinger om at spise på en bestemt måde med det formål at ændre kroppens forbrænding.
Sikker Slank er baseret på forskning anvendt med fornuft, så du taber dig på en sund måde.
Jeg har skrevet en lille hjemmeside om, hvad Sikker Slank er og ikke er. Det er samtidig en kort gennemgang af, hvad du bør og ikke bør gøre for at tabe dig.
Vægttab er i princippet ret enkelt, og handler om at skabe et kalorieunderskud på en overkommelig måde, som gør det realistisk at fastholde det vægttab, du opnår.
Mail: Tager på igen
Jeg er en pige på 18 år, der efter et stort vægttab (20 kg) har taget lidt på igen, og som derfor ønsker at tabe mig igen.
Jeg synes på nuværende tidspunkt ikke at kunne blive tilfreds med min krop, og jeg føler at jeg kæmper med vægten.
Min veninde, derimod, er tynd og lavere end mig, hun spiser usundt hver dag (måske ikke i så store mængder, eller nogle gange jo).
Hun taber sig alligevel, selvom hun ikke prøver på det eller dyrker nogen særlig form for motion.
Hvad kan denne årsag være til, at vores kroppes hormonelle respons (hvis man kan kalde det dét?) reagerer så forskelligt?
Hvad kan være årsagen til, at der er så meget forskel på den indvendige proces i folks kroppe?
Ved godt man er forskellig fra andre, men nogle gange kan det skræmme mig, hvor stor forskellen egentlig er, og hvor svære begge vores situationer kan være.
Hilsen Anna
Hej Anna
Kropsbygning, stofskifte og hvor mange kalorier, du forbrænder som varme i stedet for at deponere dem som fedt, har betydning for din vægt og hvor slank, du ser ud.
I mange tilfælde har slanke mennesker dog et lidt mere naturligt forholdt til mad end overvægtige — flere slanke end overvægtige stopper med at spise, når de har fået nok, og småspiser mindre mellem måltider end overvægtige.
I videnskabelige forsøg, hvor kalorieindtagelsen nøje overvåges, er det næsten kun, hvor mange kalorier, der indtages i forhold til, hvor mange der forbrændes, som afgør vægten.
Mennesker, der indtager flere kalorier, end de har brug for, vil enten brænde overskuddet af eller tage på. Ingen ved endnu helt, hvorfor nogle mennesker har lettere ved at tage på end andre, men husk, at din krop kun kan fylde på fedtdepoterne, hvis du indtager for mange kalorier.
Sunde fødevarer kan sagtens indeholde lige så mange eller flere kalorier end usund mad.
Det er desværre almindeligt, at mange efter et stort vægttab begynder at tage på igen. Det forhindrer du ved at dyrke godt med motion og sikre, at du virkelig har ændret de vaner, som gjorde dig overvægtig (og ikke blot fulgt en eller anden slankekur).
Med venlig hilsen
John Buhl
Slanketip ...
Tro ikke, det bliver alt for nemt
Selv om du skal tro på, at dit slankeprojekt vil lykkes, skal du være realistisk.
Lad være med at bilde dig selv ind — eller lade andre narre dig til at tro — at det hele bliver nemt.
Jo nemmere du tror det er, jo større risiko er der for, at du bliver modløs og falder i, når der kommer modgang.
Forvent at der kommer modgang, at der kommer perioder med besvær og problemer, men forvent også, at du klarer det og når dit mål!