Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 20. 11. februar 2004

1) Fedtenergiprocent
2) Kingsize-produkter bag fedme-epidemi
3) Lidt om Atkinsdiæten

1) Fedtenergiprocent

Der tales i disse dage meget om fedtenergiprocent, men den skal man ikke bekymre sig om. Kig i stedet på næringsdeklarationen eller varedeklarationen og se, hvor mange gram fedt der er i produktet pr. 100 g, og hvad energiindholdet er, dvs. hvor mange kcal/kJ der er i produktet pr. 100 g.

I nogle produkter med reduceret fedt har man til gengæld tilsat en masse sukker, og så giver produktet stadig meget energi. Det er altså ikke nok at se på fedtindholdet. Ganske vist anbefales en kost, hvor højst 30 % af energien må komme fra fedt. Det kalder man fedtenergiprocenten (E%). Men anbefalingen gælder ikke for den enkelte fødevare, men for den gennemsnitlige dagskost over en periode.
(altomkost. 27. februar 2004)

2) Kingsize-produkter bag fedme-epidemi

Sodavand, slik og chokolade i kingsize-størrelse får forbruget til at stige voldsomt.

Ikke alene er især unges forbrug af slik og sodavand steget næsten 40 procent på under ti år. I samme periode er danskerne blevet tykkere og tykkere. Og Ernæringsrådet advarer producenterne, skriver Nordjyske Stiftstidende.
(Jyllands posten.dk 9. marts 2004)

Supersizing og fedmeepidemi

Supersizing bidrager efter alt at dømme til væksten i antallet af overvægtige. Parallelt med at størrelserne på især underlødige fødevarer som slik, snacks og sodavand er vokset markant de seneste år, har der været en stor stigning i forekomsten af overvægtige specielt blandt børn og unge, siger forsker ved Danmarks Fødevare- og Veterinær forskning Jeppe Matthiessen, der har studeret fænomenet.
(Information 13.02.04)


3) Lidt om Atkins-diæten

Vi har tidligere været inde på Atkins og andre kostplaner, der anbefaler meget proteinrig mad og fraråder kulhydrater. Her er lidt mere om emnet:

Slankeguruen Dr. Atkins døde overvægtig

Robert Atkins byggede et imperium på sine teorier om protein-diæter. Men kritikere peger på, at han var stærkt overvægtig, da han sidste år gik bort. Et selvbestaltet Atkins-lægeråd siger, at han tog de overflødige kilo på, da han i 8 dage lå i koma på hospitalet. Mange af Atkins' kolleger har dog tidligere advaret mod "Atkins diæten", da den ikke betegnes som sund for kroppen.

Wall Street Journal har offentliggjort en rapport, hvor Robert Atkins betegnes som "fed". At Robert Atkins sættes i et dårligere lys får konsekvenser for flere amerikanske industrier, der har omlagt deres produktion for at tækkes forbrugernes nye favorit-diæt.
(Jyllands-Posten.dk, Klaus Justsen, 15. februar 2004)

Ernæringrådet: Atkins øger risiko for sygdomme

Det høje indhold af mættet fedt i Atkins diæt kan øge risikoen for hjertekarsygdom, kræft og diabetes, skriver formanden og næstformanden for Ernæringsrådet.

Den amerikanske slankeguru, Robert C. Atkins' princip om "kvit kulhydraterne og bliv slank og sund for altid" kritiseres af Ernæringsrådets formand og næstformand, professor Bjørn Richelsen og dr.scient. Harald S. Hansen.
(Berlingske Tidende 08. marts 2004)

Nye kostråd forvirrer befolkningen

Ophavsmændene bag nye kostråd tjener mange penge, men befolkningen bliver forvirret. Det mener to danske hjertelæger, som samtidig kritiserer nye kostråd - f.eks. Dr. Atkins diæt - for at være udokumenterede.
(Børsen 08. marts 2004)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab