Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 202. Uge 07, 2012

Hele korn giver mæthed i lang tid

Kogte korn giver en mæthed, der kan vare i op til 16 timer.

Det viser en ny undersøgelse, hvor deltagerne spiste kogte kornkerner til aftensmad.

Den næste dag spiste de betydeligt mindre til frokost i forhold til, hvad de spiste, når de fik hvidt brød aftenen før.

Kornene viste sig at stimulere produktionen af mæthedhedshormonet GLP-1. Blodprøver viste samtidig betydelige forskelle afhængigt af, om testdeltagerne spiste hvidt brød eller fuldkornsbrød.

Korns gavnlige virkning menes at bero på en heldig kombination af forskellige typer af svært nedbrydelige kulhydrater, de såkaldte prebiotiske kulhydrater. Sådanne kulhydrater mætter godt og giver næring til gavnlige bakterier i tyktarmen.

Denne virkning er ikke nær så udpræget, hvis kernerne males til mel.

I undersøgelsen spiste 19 forsøgspersoner kogte kornkerner til aftensmaden.

Forsøgspersonerne kom den efterfølgende dag fastende til forsøgsafdelingen, hvor de fik serveret morgenmad baseret på hvidt brød.

Deltagerne fik foretaget blodprøver mv. til analyse.

De fik senere frokost med mulighed for selv at vælge hvad og hvor meget, de ville spise. Forskerne noterede deres kalorieindtag.

Det viste sig altså at deltagerne spontant valgte at spiste betydeligt mindre til frokost, hvis de havde spist hele korn til aftensmad dagen forinden, end når de spiste hvidt brød til aftensmad dagen forinden.

Hele korn kan bruges som et alternativ til fx ris eller som en ingrediens i salater og supper.

Kilde: Elin Johansson. Lunds Universitet. Pressemeddelelse fra Lunds Universitet 23.01.2012. Læs evt. mere her og her.

Kommentar:

Korn er rige på kulhydrater. Spis kulhydrater, når du ønsker at tabe dig!
Vælg blot de fiberrige og uraffinerede af slagsen.

Læs mere om ægte fuldkornsprodukter på www.fuldkornsprodukter.dk


Mail: Nogle af os har brug for kød

Jeg er medlem af ... (en slankeklub) ... og blevet anbefalet at spise mere magert kød! ... det skulle hjælpe mig ned i vægt, hjælpe på mit blodsukker og sørge for at give mig nok protein som jeg har brug for ... (vejer for meget og har også fået forskellige problemer med helbredet!) ... det siger hun! Du siger noget andet ... !
Hvad skal vi "almindelige" mennesker gøre, når I siger så meget forskelligt!!?? ...

Min mand mener det er godt med mere kød (kan ELSKER kød!) ... og en artikel i Ude og Hjemme anbefales kød og ost ... tror også det var IForm (?) der skrev at kød var godt for vægttab: Mange modsiger dig!

VH.
T.H.

Kære T.H.

Ja, jeg siger afgjort noget andet.

Set herfra er det en katastrofe, at du får den slags sundhedsskadelige kostråd.

Det er hverken godt for din vægt eller dit helbred, at du følger den kostplan, du sendte med. Du får for meget kød og andre animalske fødevarer.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab