Slankenyt nr. 228. Uge 37, 2012
Mindre kød og mere grønt giver vægttab
I et nyt studie offentliggjort i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics viste det sig, at de kvinder, der modtog rådgivning om, hvordan man indtager mindre total fedt, mindre mættet fedt, mindre kolesterol og flere kostfibre, på længere sigt oplevede det største vægttab.
Forskerne studerede 481 overvægtige og svært overvægtige postmenopausale kvinder fra the Women on the Move through Activity and Nutrition Study.
Et vægttab, der holdt på længere sigt, hang sammen med:
1) Mindre indtagelse af deserter, søde sager og søde drikkevarer
2) Mindre indtagelse af kød og ost
3) Øget indtagelse af frugt og grøntsager.
Kilde: Bethany Barone Gibbs m.fl.
Short- and Long-Term Eating Habit Modification Predicts Weight Change in Overweight, Postmenopausal Women: Results from the WOMAN Study
Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Volume 112, Issue 9 , Pages 1347-1355.e2, September 2012. Abstract
Kommentar:
Ikke så meget nyt her, blot endnu en undersøgelse, der peger på at mindre kød og mere af det grønne er en fornuftig måde at tabe sig på.
Hvis du tror på de kure, der anbefaler ekstra protein, så vælg andre kilder til protein end kød, mælkeprodukter og æg.
Jeg har samlet nogle generelle oplysninger om protein og proteinkure på en lille hjemmeside: www.proteinkur.dk
Slanketip ...
Få maden til at se ud af mere
Du kan "snyde" dig selv til at spise mindre. Jo større din tallerken er, desto mindre virker portionen på tallerknen.
Prøv at bruge små tallerkener og skåle, så din mad ser ud af mere. Du vil spise mindre uden at opdage det.