Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 253. Uge 13, 2013

Vi spiser mere, når vi er distraheret

Spiser du måltider eller snacks, mens du ser tv, spiller spil eller læser, vil du nok også indtage flere kalorier. Det gælder i det mindste for de fleste mennesker. Det viser en gennemgang af 24 undersøgelser.

Analysen viser statistisk signifikante forskelle mellem deltagere, der spiste opmærksomt, og dem, der spiste, mens de var distraheret.

I gennemsnit spiste deltagerne 10% mere, når de var distraheret, sammenlignet med, når de ikke var distraheret.

Forfatterne mener, at teknikker til at øge opmærksomheden, når vi spiser, med fordel kan være del af et slankeprogram og som et alternativ til intens kalorietælning.

Kilde: Eric Robinson m.fl. Eating attentively: a systematic review and meta-analysis of the effect of food intake memory and awareness on eating. First published February 27, 2013, doi: 10.3945/ajcn.112.045245 Am J Clin Nutr April 2013 ajcn.045245

Kommentar:

Den grundlæggende ide er enkel men kræver lidt øvelse, hvis du er vant til at spise uden at være opmærksom.

Det er altså en rigtig god idé at være opmærksom, når du spiser.

Væn dig til at slappe af, før du begynder at spise.

Tag den derefter med ro, mens du spiser. Tyg maden grundigt. Vær opmærksom og nyd maden.

Spiser du langsomt, smager maden bedre, og du bliver hurtigere mæt.

Hold gerne små pauser under måltidet og stop med det samme, når du er mæt – også selv om der er mere på din tallerken, eller noget lækkert frister.

Væn dig til at stoppe med at spise, når du oplever en behagelig fornemmelse af, at du ikke længere er sulten.

En smule appetit lige efter et måltid vil forsvinde efter få minutter – når kroppen har registreret, at du har spist.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab