Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 263, uge 24, 2013

Større portioner når vi tror maden er sundKvinde spiser

De fleste mennesker vælger større portioner mad, hvis den er mærket som værende "sundere", selv om den indeholder samme antal kalorier, som anden mad.

I en undersøgelse bad forskerne 186 voksne om at vurdere de relevante portionsstørrelser af fødevarer.

Da deltagerne blev givet en skål coleslaw (kålsalat), tog de mere af den coleslaw, der var mærket med ordet "sundere" end den coleslaw, der var mærket med "standard."

For eksempel øste overvægtige mænd 103 gram sund coleslaw og 86 gram standard coleslaw op til sig selv.

I virkeligheden havde den coleslaw, der var mærket med "sundere", lige så mange kalorier (224 kcal per 100 gram) - som "standard" coleslaw, der indeholdt 223 kcal. per 100 gram.

Deltagerne var tilbøjelige til at undervurdere, hvor mange kalorier, der var i en portion af den "sundere" coleslaw.

Deltagerne vurderede i gennemsnit, at den "sundere" portion salat indeholdt 113 kcal., hvorimod de næsten vurderede korrekt, når de vurderede kalorieindholdet i "standard" coleslaw.

Kilde: Barbara Livingstone m.fl. Perceived 'healthiness' of foods can influence consumers' estimations of energy density and appropriate portion size. International Journal of Obesity (7 May 2013) | doi:10.1038/ijo.2013.69. Abstract

Kommentar:

Det er ikke sikkert, at alle kalorier feder helt lige meget, og det gør måske en forskel, hvornår på dagen, du indtager kalorier, men grundlæggende set er en kalorie en kalorie uanset, hvor den kommer fra.

Det er let at blive snydt af påstande om sundhed, fedtfattig, light osv.

Når vi ønsker at spise sundt bliver vi nødt til at vide mere om fødevarerne, end hvad vi bliver fortalt i reklamer eller på emballagen.

Ja selv mærkninger som "økologisk", "fair trade", fuldkornsmærket, nøglehulsmærket m.fl. får mange til at vælge produkterne uden at tænke sig om.

Når vi spiser mad, der er sundere, eller vi tror er sundere, har vi tendens til at spise mere med god samvittighed — især, hvis den smager godt.

De bedste fødevarer, når du vil tabe dig, er næringsrige fødevarer med lav kalorietæthed.

Læs også artiklen: Kalorietæthed er nøglen til vægttab


Mail: Spiser sundt, men tager på!

Jeg er næsten gået over til at blive vegetar, fordi jeg troede jeg derefter ville tabe mig, men jeg tager på!?
Er det fordi, der er noget galt med mig ... har hørt noget om blodtyper og nogle mennesker skal spise meget kød (!?).

Mvh. Anne

Hej Anne

Man bliver ikke nødvendigvis slankere af at spise sundere, selv om det i de fleste tilfælde hjælper.

Vegetarer er generelt set slankere end kødspisere. De er også generelt set sundere og lever længere.

Men der er mange undtagelser.

Det har ikke noget med blodtyper at gøre.

Ingen mennesker har godt af at spise meget kød.

Du indtager givetvis flere kalorier nu, end du gjorde tidligere.

Måske spiser du også mere nu, end du gjorde tidligere, fordi du tror, at du kan spise mere af det sunde uden at tage på.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab