Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 27. 16. oktober 2004

1) Dansk brødsalg for nedadgående
2) Risikabelt vægttab
3) Kulhydrater kan forårsage fedme og sukkersyge
4) Overvægtige børn har øget risiko for hjertesygdom
5) For mange overvægtige børn

1) Dansk brødsalg for nedadgående

Atkins-bølgen har ramt Danmark, og det betyder nedgang i brødsalget. Derfor samles branchen nu i offensiv.
(Espen Bull, Børsen 20. september 2004)

2) Risikabelt vægttab

Lavkulhydratkure, herunder Atkinskuren anbefaler, at du skærer drastisk ned på kulhydratholdig føde som brød, ris, pasta og kartofler. Overvægtige på den slags kure udelader generelt også mange sunde frugt og grøntsager.

På disse kure skal du i stedet spise en meget fedt- og proteinrig kost som kød, smør og andre fede mælkeprodukter.

Ved længere tid på Atkins begynder der at optræde en række bivirkninger, når du ikke får kulhydrater nok i kosten.

De mest almindelige bivirkninger er:
- forstoppelse
- hovedpine.
- Dårlig ånde,
- muskelkramper,
- diarré,
- almen svaghedsfølelse
- udslæt

På længere sigt mener forskerne, at lavkulhydratkure øger risikoen for:
- kræft
- hjertekarsygdomme

Det bedste, du kan gøre, er at ændre din kost, så den indeholder færre kalorier - men på en måde, så du får alle de næringsstoffer, din krop har brug for.

Det er naturligvis også vigtigt, at du øger sin fysiske aktivitet. Det vil samtidig mindske risikoen for at få type 2-diabetes og blodpropper.

Den væsentligste grund til, at du kan tabe dig på en Atkins slankekur - eller en lignende proteinkur der skærer ned på kulhydrater - er, at disse kure fjerner en stor del af kalorieindholdet i kosten ved væsentligt at skære ned på kulhydrater.

Det er en MEGET uheldig metode, fordi det betyder at du netop skærer ned på de fødevarer, vi spiser for lidt af - nemlig frugt, grøntsager, bælgfrugter og fuldkornsprodukter.

Det ER dog fornuftigt at udelade raffinerede kulhydrater som sukker, slik, sodavand, hvidt brød mv.
http://www.slankeguide.dk/kulhydrater_overspise.htm

Den slags kulhydrater kan nemlig både give fedme og sukkersyge ...

3) Kulhydrater kan forårsage fedme og sukkersyge

Det er lige så vigtige at undgå raffinerede kulhydrater som fedt, hvis du vil tabe sig. Det er nemlig kulhydraterne, der afgør, hvor meget fedt kroppen producerer, viser dyreforsøg.

Det er i vidt omfang sukkerstofferne i maden, der styrer kroppens produktion af fedt. Jo flere hurtige kulhydrater, jo mere kropsfedt bliver der dannet, viser et amerikansk forskningsprojekt, offentliggjort i det nyeste nummer af det medicinske tidsskrift The Lancet.

Rotter, der fik mad med mange såkaldt hurtige kulhydrater, producerede således dobbelt så meget fedt som dyr, der fik en diæt med samme antal kalorier men med langsomme kulhydrater.

Samtidig udviklede dyrene en række tidlige tegn på sukkersyge.
(berlingske.dk 7. september 2004)

Danske børn indtager ALT for meget sukker. Faktisk har de nordisk rekord i at spise slik og drikke sodavand. Det giver blandt andet huller i tænderne. Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at hvert andet barn, der starter i skole, har haft huller i tænderne.
(Ritzau; berlingske.dk 1. oktober 2004)

Et stort sukkerforbrug har omfattende og alvorlige konsekvenser for helbredet. Et stort eller længerevarende forbrug af sukker og andre raffinerede kulhydrater giver afhængighed, som gør det svært senere hen at mindske indtagelsen af sukker, sodavand mv., hvis man f.eks. ønsker at tabe sig.

Det er især børns alt for høje indtagelse af sukker og raffinerede kulhydrater - ofte sammen med en inaktiv livsstil - der gør dem overvægtige.

Det er MEGET vigtigt, at børnene ikke bliver vænnet til et stort indtag af sukker og andet junkmad. Sker det, er det svært at få dem væk fra vanen igen. De er blevet afhængige.

Konsekvensen af overvægtige børn er alvorlig ...

4) Overvægtige børn har øget risiko for hjertesygdom

Overvægtige børn har 3-4 gange så høj risiko for at få et hjerteanfald eller en hjerneblødning, før de bliver 65 år end tyndere børn.

Sygdomme som man tidligere kun fandt blandt voksne bliver nu også diagnosticeret blandt overvægtige børn, som også har let ved at være overvægtige eller fede som voksne.
(Reuters Health 29. september 2004)

5) For mange overvægtige børn

6,5 pct. af 15-årige piger i Danmark er overvægtige. Det tilsvarende tal for USA er 15 pct. og for Portugals vedkommende knapt 7 pct.

Obduktioner af unge, der er døde ved en ulykke viser tydelige tegn på hjertekarsygdomme, der kan henføres til rygning, højt kolesteroltal, højt blodtryk og overvægt.
(Søren Kragballe, Jyllands Posten 24. september 2004)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab