Slankenyt 309, uge 22, 2014
Chokolade med måde gavner
En undersøgelse viste for nylig, at det er forbundet med mindre mavefedt at spise chokolade.
Blandt 1.458 unge, der var op til 17 år gamle, var et højere indtag af chokolade forbundet med lavere niveauer af mavefedt.
Voksne, der spiser chokolade to gange om ugen har lavere BMI end dem, der ikke spiser chokolade.
Kilde: Magdalena Cuenca-García, Jonatan R. Ruiz, Francisco B. Ortega, Manuel J. Castillo. Association between chocolate consumption and fatness in European adolescents. Nutrition. Volume 30, Issue 2, Pages 236-239, February 2014
Undersøgelsens resultater harmonerer med resultatet af en undersøgelse fra 2012
Forskellige studier har peget i retning af, at du kan sænke sit blodtryk og få en bedre fedtprofil i blodet, ved at spise mørk chokolade. Chokolade er forbundet med en lavere risiko for hjertekarsygdomme.
Det ser ud til at tarmbakterier omdanner nogle af stofferne i chokolade til stoffer, der modvirke betændelsestilstande i kroppen, hvilket mindsker risikoen for sygdom på længere sigt.
Læs artiklen: Tarmbakterier elsker chokolade - og gavner hjertet
Hvis chokolade gavner tarmfloraen er det måske også en del af forklaringen på, at chokolade kan hjælpe overvægtige.
Læs også: Forbindelse mellem tarmflora og fedme
Det er vigtigt at vælge mørk chokolade med meget kakao og kun spise mindre mængder, da chokolade jo er meget kalorierig.
Slanketip ...
Prøv også boghvede, hirse og quinoa
Boghvede, hirse og quinoa er eksempler på fødevarer, der ofte betragtes som fuldkorn, selv om de egentlig ikke er kornprodukter, men de er mindst lige så sunde.
De kan bruges i salater, supper, stuvninger eller som erstatning for ris, kartofler eller pasta.
Disse fødevarer mætter godt eller rimelig godt i forhold til kalorieindholdet.