Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 4

18. juni 2002


Råd mod overspisning

En svensk undersøgelse tyder på, at vi kan spise en hel del mindre, hvis vi ikke bliver fristet af at se på mad - og i stedet lader den naturlige fornemmelse af sult og mæthed bestemme, hvor meget vi spiser.

Undersøgelsen viste, at de personer, som i forsøget spiste med bind for øjnene, spiste 22% mindre mad uden at føle sig mindre mætte af den grund - sammenlignet med dem som spiste med åbne øjne.

Undersøgelsen viste, at med bind for øjnene blev forsøgspersonerne hurtigere mæt. Måltiderne blev kortere, uden at forsøgspersonerne var mindre mætte bagefter. (I Form 9/02; Obesety Reviews).

Et andet forsøg, hvor man scannede hjernen, viste øget produktion af hjernens vigtigste signalstof dopamin, når forsøgspersonerne så på mad. Dopamin øger fornemmelsen af velvære eller nydelse i kroppen.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at det kan forklare, hvorfor så mange er fede.
(Reuters Health 2002-05-23)

Vore forfædre vidste ikke altid, hvornår der igen ville være mad tilgængelig. Derfor bidrog tilskyndelsen til at spise, når mad var indenfor synsvidde, til artens overlevelse.

I vore dage, i denne del af verden, har vi hele tiden overflod af mad omkring os. Ikke nok med det, vi tilskyndes også konstant til at spise mere, end vi har brug for. Langt mere.

Slik, snacks o.l. bliver sat frem på strategisk vigtige steder, så vi ikke kan undgå at blive fristede - uanset om vi er i kiosken, på tankstationen eller i supermarkedet.

En stor del af vor tids fødevarer er fremstillet med henblik på at stimulere din lyst til at købe det - både hvad angår den visuelle udformning af emballage, reklamer osv. Ja endda de farvestoffer der evt. tilsættes maden har til formål at stimulere din lyst til at spise det.

Reklamer i tv og andre steder er naturligvis også med til at lokke dig til at købe bestemte produkter - eller lokke dine børn til at plage dig for at købe det.

Hvad du kan gøre


Ammefedt

Kvinder har nogle særlige fedtdepoter med "ammefedt", som bliver fyldt godt op under en graviditet.

Fedtcellerne i ammefedtdepoterne er særlig uvillige til at give slip på det oplagrede fedt. Det sker stort set kun, når kvinden ammer. Under amning bliver der nemlig udskilt nogle hormoner, der påvirker ammefedtcellerne, og får dem til at give slip på fedtet.

Det er meget individuelt, hvordan man tager på under en graviditet, og hvordan man taber sig bagefter. Men det er en rigtig god idè at amme babyen i lang tid.

Det er også godt for babyen, fordi …

Amning forebygger fedme

En ny britisk undersøgelse blandt 32.000 børn viser, at spædbørn, der bliver ammet, har 30 pct. lavere risiko for at udvikle fedme sammenlignet med børn, som har fået modermælkserstatning som spæde.

Èn af de mulige forklaringer er, at de spædbørn, der får modermælkserstatninger, har en højere koncentration af det sukker-regulerende hormon insulin i blodet, hvilket kan fremme deponering af fedt.

Samtidig indeholder modermælk nogle stoffer, der ser ud til at hæmme fedtforbrændingen.
(The Lancet 2002;359:2003-2004)


Vægttab ændrer ikke meget ved din kropsbygning

Selv om overvægtige kan tabe sig ved at gå på diæt, vil de kun sjældent være i stand til at ændre deres kropsbygning. Alligevel har en undersøgelse vist, at mange kvinder forventer, at slankekosten både får dem ned i vægt og ændrer deres kropsbygning.
(International Journal of Eating Disorders 2002;31:339-343)

En sund slankekost får dig ned i vægt, men former ikke din krop på en bestemt måde. Du er fra naturens side skabt med en bestemt kropsbygning, og det kan du ikke gøre meget ved.

Motion og bestemte øvelser kan stramme op her og der - og kan derfor i en vis udstrækning forme bestemte dele af din krop efter dine ønsker. Men starter du på en slankekur i den tro, at vægttabet vil føre til en grundlæggende ændring i din kropsbygning, bliver du sandsynligvis skuffet.

Mere om sundt vægttab her:
http://www.nomedica.dk/hvordan_slank.htm

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab