Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 441, uge 19, 2017



En kost, der er rig på animalsk protein, er forbundet med fedtlever hos overvægtigeanimalsk protein

Non-alkoholisk fedtleversygdom er en tilstand, hvor der er øget mængde fedt i leveren hos personer, som ikke skyldes høj indtagelse af alkohol.

En stor epidemiologisk undersøgelse viste, at en kost, der var rig på animalsk protein, især hos overvægtige var forbundet med en højere risiko for ikke-alkoholisk fedtleversygdom,.

Ikke-alkoholisk fedtleversygdom kan føre til permanent ardannelse samt efterfølgende kræft og fejlfunktioner i leveren. Sygdommen bidrager også til en øget risiko for hjerte-kar-sygdomme, diabetes og åreforkalkning.

Det anslås, at ca. 1 milliard mennesker over hele verden kan have ikke-alkoholisk fedtleversygdom med en udbredelse på 20-30% i vestlige lande.

Det er parallelt med et af verdens hurtigst voksende sundhedsproblemer, nemlig fedme, som også er en af de vigtigste risikofaktorer for ikke-alkoholisk fedtleversygdom.

Resultatet af undersøgelsen er i tråd med en hypotese om, at en vestlig koststil, der er rig på animalske proteiner og raffinerede fødevarer, kan forårsage en lav grad af forstyrrelser i kroppens homeostase, glukosemetabolisme og syre-base balance.

Signifikant forbindelse mellem animalske fødevarer og ikke-alkoholisk leversygdom blev overvejende fundet hos overvægtige personer.

Kilde: European Association for the Study of the Liver. "Diet high in animal protein is associated with NAFLD in overweight people: Significant associations between macronutrients and non-alcoholic fatty liver disease were found predominantly in overweight individuals." ScienceDaily. ScienceDaily, 21 April 2017. <www.sciencedaily.com/releases/2017/04/170421084920.htm>



Kommentar:

Animalske fødevarer har ikke alene tendens til at forværre vægtproblemer, men kan også i for store mængder skade både nyrer og lever (og blandt andet derved medvirke til et hav af andre sygdomme).

Hvis du har brug for mere protein i din kost, så vælg vegetabilske kilder til proteiner.

Mere om protein i vegetarkost her


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab