Slankenyt 449, uge 27, 2017
Fedtfattige men sukkerrige diæt-produkter får vægten til at stige
Overvægtige forsøger som regel at undgå fedtrige fødevarer, når de vil tabe sig. Det er en god ide, men hvis en person erstatter de mere almindelige fødevarer med for mange fedtfattige men sukkerrige fødevarer, kan det bidrage til uønsket vægtforøgelse -- i det mindste hvis resultatet af et forsøg med rotter fra University of Georgia, også gælder mennesker.
Forskere fandt, at rotter, som blev fodret med en sukkerrig men fedtfattig kost, fik mere fedt på kroppen, sammenlignet med rotter fodret med en afbalanceret gnaverdiæt. En sukkerrig diæt fremkaldte en lang række andre problemer, herunder leverskader og hjernebetændelse.
Kilde: Krzysztof Czajaa m.fl. Diet-driven microbiota dysbiosis is associated with vagal remodeling and obesity. Physiology & Behavior. Volume 173, 1 May 2017, Pages 305–317. https://doi.org/10.1016/j.physbeh.2017.02.027
Kommentar:
Hvis en for stor del af de kulhydrater, du spiser, er overforarbejdede kulhydrater, som sukker, hvidt mel, almindelig pasta, hvide ris og lignende, er der problemer forude.
Hvis du vælger de sunde kulhydratrige fødevarer, kan du sagtens tabe dig ved at spise fedtfattig og kulhydratrig mad.
Læs evt. mere på hclf.dk