Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 45

INDHOLD:

1) Vegetarer vejer mindre end kødspisere
2) Hvad med proteiner?
3) Der er forskel på kulhydrater


1) Vegetarer vejer mindre end kødspisere

Kvinder, som spiser lidt eller ingen kød, er mindre tilbøjelige til at være overvægtige sammenlignet med kødspisere. Det viser en ny undersøgelse.

Forskerne mener, at undersøgelsen tyder på, at det kan hjælpe overvægtige at erstatte nogle af de animalske fødevarer, de spiser, med vegetabilske fødevarer.

Studiet inkluderede 55.459 svenske kvinder. De kvinder, som sagde de var vegetarer eller veganere vejede generelt mindre end kødspisere, og var mindre tilbøjelige til at være overvægtige eller fede.

Gruppen af vegetarer inkluderede både kvinder, som ikke spiste kød, fjerkræ, fisk eller æg, men mejeriprodukter, samt kvinder som sagde, at de af og til spiste fisk eller æg.

Gruppen af veganere indtog ingen animalske fødevarer, heller ikke mælk og mejeriprodukter.

De kvinder, som sagde de var veganere var 2/3 mindre tilbøjelige til at være overvægtige eller fede, mens de kvinder som var vegetarer eller næsten vegetarer var ca. halvt så tilbøjelige til at være overvægtige sammenlignet med kødspisere.

Dette gjaldt endog selv om andre faktorer som alder, motion og den totale indtagelse af kalorier blev taget med i betragtning.

(Reuters Health, 24-06-2005; American Journal of Clinical Nutrition, June 2005).

Kommentar:

Som også forskerne i denne undersøgelse er inde på, kan det være en god ide for overvægtige, at erstatte en del af de animalske fødevarer, de spiser, med flere vegetabilske fødevarer.

Jeg er tidligere blevet kraftig kritiseret for at påstå, at vegetarkost var en god hjælp til vægttab - ikke mindst efter div. proteinkure blive populære!

Selv om det nok er de færreste, der har lyst til pludselig at blive vegetar, kan ovenstående undersøgelse nok motivere mange overvægtige til at indtage færre animalske fødevarer og indføre flere vegetabilske fødevarer i kosten.

Tips:
* Indtag mindre kød og mejeriprodukter
* Indtag mere frugt og grønt
* Erstat noget af kødet med flere grøntsager
* Erstat noget af kødet med fisk


2) Hvad med proteiner?

Først skal din hjemmeside roses! Jeg har længe søgt på nettet efter en hjemmeside der kunne lære mig om proteiner, så det var forklaret på en måde, også jeg kunne forstå.

Men sagen er, at jeg gerne vil tabe mig! omkring 10 kilo. Jeg ved godt kroppen skal bruge de nødvendige proteiner, men har bare ikke kunne finde ud af at kombinere det i min daglige kost, så det også kommer min kæreste til gode. Derfor har jeg i et stykke tid drukket en proteindrik, som et måltidserstatning. Men hvordan kan jeg kombinere proteiner med min normale kost? Jeg spiser fedtfattigt, men alt for mange kulhydrater. Dvs. ud over kød, får jeg stort set ingen proteiner.

På forhånd mange tak.

Med venlig hilsen
Sanne

Hej Sanne

Der er mange misforståelser vedr. proteiner.

Nogle tror, at man har brug for mange proteiner fra kød, fjerkræ, æg mv., når man vil tabe sig.

Det er en myte, som desværre endog visse af vore såkaldte ernæringseksperter har været fortalere for. Faktisk er veganere (som helt udelader animalske fødevarer fra kosten) generelt både sundere OG slankere end resten af befolkningen.

Der er proteiner i stort set al den mad, du spiser, også i frugt, gørntsager og kornprodukter. De rigeste vegetabilske kilder er bælgfrugter og nødder.

Selv om proteiner ER vigtige, når du ønsker at tabe dig
http://www.nomedica.dk/protein.htm ... er det ikke noget du behøver at tænke over, hvis du sammensætter en blot nogenlunde fornuftig kost.

Når kosten skal være forholdsvis kaloriefattig ER der naturligvis lidt større risiko for at komme til at mangle et eller ander (ganske enkelt fordi du spiser mindre). Derfor er det vigtigste, at du for hver kalorie, du spiser, får så mange gavnlige næringsstoffer med i købet.
http://www.nomedica.dk/sund_slankekost.htm

Hvis du fx sørger for at spise masser af grøntsager - suppleret med frugt, fuldkornsprodukter, lidt bælgfrugter, lidt nødder - får du allerede dit proteinbehov dækket.

Der er ikke noget galt i at spise kulhydrater. Det er kun de raffinerede kulhydrater, du så vidt muligt skal styre udenom.
http://www.nomedica.dk/overspisning_og_kulhydrater.htm

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Der er forskel på kulhydrater

Jeg har været inde på hjemmesiden http://www.kalorietabel.dk

og kiggede i den forbindelse under kornprodukter. Her står der at brune ris er velegnet til en slankekur mens parboiled og hvide ris ikke er. Dette stemmer nu meget godt overens med hvad jeg har hørt, men hvorfor er det sådan? Når man kigger på energisammensætningen er den eneste tydelige forskel at de brune indeholder en større mængde fibre, men til gengæld indeholder de også mere fedt.

Er svaret at kostfibrene giver en bedre mæthedsfølelse og FE% er stadig meget lav så derfor er de ok?

På forhånd tak.
Mvh Charlotte

Hej Charlotte

Fuldkorn indeholder flere kostfibre, vitaminer, mineraler mv. end de raffinerede udgaver. Derfor er fuldkornsprodukter OK på slankekuren. De raffinerede kulhydrater derimod, kan let give problemer.
http://www.nomedica.dk/overspisning_og_kulhydrater.htm
http://www.nomedica.dk/sund_slankekost.htm
http://www.nomedica.dk/hvordan_slank.htm

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab