Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 500, uge 07, 2020


Svært overvægtige oplever mere nydelse fra deres madKvinde spiser

Tilbøjeligheden til at overspise kan til dels være et resultat af den tilfredshed, der kommer fra at spise.

En ny undersøgelse fandt ingen signifikant forskel i smagsopfattelser mellem overvægtige og normalvægtige deltagere.

Imidlertid havde svært overvægtige deltagere en større smagsopfattelse end deltagere, der ikke var overvægtige, og den aftog langsommere end hos deltagere, der ikke var overvægtige.

Det kan være med til at forklare, hvorfor nogle mennesker spiser mere end andre.

Efterhånden, som vi indtager mere af en fødevare, oplever vi en reduceret marginal smagsopfattelse, hvilket betyder, at vores niveau af opfattet smag fra yderligere indtagelse vil have en tendens til at falde (dvs. yderligere indtagelse bliver mindre tilfredsstillende).

Den første chokoladebid er bedre end den 10.

Som forventet fandt forskere, at fornemmelsen af nydelse generelt faldt efter hvert stykke chokolade, både hos overvægtige og normalvægtige.

Imidlertid havde deltagere med svær overvægt højere oprindelig smagsopfattelse, og vurderede efterfølgende stykker højere end normalvægtige deltagere, og deres vurderinger faldt i et mere gradvist tempo sammenlignet med normalvægtige deltagere.

Svært overvægtige skulle spise 12½ stykker chokolade for at falde til det samme niveau af smagsopfattelse, som normalvægtige oplevede efter 10 stykker, hvilket svarer til en forskel på 67,5 kalorier.

Dette kan delvis forklare, hvorfor svært overvægtige mennesker spiser mere end mennesker, der ikke lider af svær overvægt.

Kilde: Aaron C. Miller, Linnea A. Polgreen, Elena M. Segre, Philip M. Polgreen. Variations in Marginal Taste Perception by Body Mass Index Classification: A Randomized Controlled Trial. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. January 2020. Volume 120, Issue 1, Pages 45–52, 2019; DOI: 10.1016/j.jand.2019.05.018

Individuals with obesity get more satisfaction from their food

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab