Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 56

Kære læser

Jeg har modtaget en del mails med meninger om fedt og fedtstoffer efter artiklen sidste gang
http://www.slankenyt.dk/slankenyt55.htm

Mange læsere skrev henvisninger til bøger og artikler om fedtstoffer.

Tak for det. Jeg er dog bekendt med de forskellige meninger og teorier om fedtstoffer. Problemet er, at meninger ofte præsenteres som kendsgerninger i stedet for muligheder.

Vi tager emnet op og uddyber det igen lidt senere.

Der er efter min mening god dokumentation for, at de kostvaner beskrevet her, er tæt på at være ideelle:
http://www.nomedica.dk/sund_kost.htm

Du er meget velkommen til at indsende spørgsmål eller
kommentarer til nyhedsbrevet.

Med venlig hilsen
John Buhl


Morgenmad mod overvægt

Børn, der springer morgenmaden over, er oftere overvægtige end børn, der spiser morgenmad regelmæssigt.En italiensk undersøgelse af godt 1.200 børn mellem 6 og 14 år viser, at knap hver tredje af de børn, der ikke spiser morgenmad, er overvægtige, mens 10 pct. er fede.

Blandt de børn, der fik morgenmad hver dag, var knap 10 pct. overvægtige og kun 4,5 pct. decideret fede.
(jp.dk 7. januar 2006)


Aktion mod fede burgere

I aktion mod danskernes voksende overvægt foreslår Venstre nu, at burgere, franske hotdogs og anden fastfood bliver forsynet med en tydelig fedtdeklaration.

Regeringspartiets fødevareordfører, Inger Støjberg, vil have ernæringsskemaer med oplysning om fedtindhold, tilsætningsstoffer og kaloriemængde trykt direkte på papæsker og anden indpakning til fastfood.

Hjerteforeningen støtter aktionen, men påpeger, at ingen hidtidige undersøgelser har kunnet påvise, at advarsler og ernæringsmærkater på emballage påvirker forbrugerne.
(Mikkel Thastum; jp.dk 27-12-2005)

Kommentar:

Det er en god idé, at burgere og anden fastfood bliver forsynet med tydelig deklaration.

Problemet er dog at de fleste godt ved, at det er usund mad.

Det er jo lysten og trangen, der driver dem mod det usunde. Og trangen er ofte MEGET stærkere end fornuft og viljestyrke.

Når sulten kombineres med en stærk trang, OG det usunde er lige i nærheden, er påvirkningen så stærk, at de færreste kan modstå den.

For de fleste overvægtige er det også en direkte afhængighed - både fysisk og psykisk - der nærmest driver dem til at spise netop de ting, som de GODT VED de burde holde igen med eller helt holde sig fra.

Er det MEGET svært for dig at komme ned i vægt og holde vægten nede, er det sandsynligvis pga. dine indgroede vaner OG din afhængighed af bestemte fødevarer.

Det er netop disse to ting - vaner og afhængighed - der saboterer de fleste forsøg på at komme ned i vægt.

Når vi er stressede, kede af det, nervøse e.l. er den lindring, vi oplever HER OG NU fra bestemte drikke og fødevarer, ofte vigtigere end de langsigtede mål om at spise sundere og komme ned i vægt.


Ny forskning giver Atkins-kuren kniven

En kost, der består af et lavt fedtindtag og sunde kulhydrater, forårsager ikke vægtøgning.

Det fastslår en amerikansk forskergruppe i det nyeste nummer af det anerkendte Journal of the American Medical Association, JAMA.

Forskerne har fulgt spisemønstre og vægtforandringer hos 49.000 amerikanske kvinder gennem syv år.

Deltagerne blev fordelt ved lodtrækning, og mens én gruppe spiste kost med et normalt fedtindhold efter rådgivning, spiste en anden gruppe en kost, der er baseret på et sænket indtag af fedt og et øget indtag af grøntsager, frugt og kornprodukter. Trods stort forbrug af kulhydrater i kosten tog kvinderne ikke på i vægt.
(Kaare Skovmand; politiken.dk 03-01-2006)

Kommentar:

Ideen om at mange proteiner (fx fra magert kød) og færre kulhydrater er en god slankekur, har lokket mange mennesker til at spise meget usundt i håbet om at komme ned i vægt.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab