Slankenyt nr. 58
Mindre portioner/færre kalorier giver vægttab
I et eksperiment med 24 unge kvinder opdagede forskerne, at deltagerne spiste langt færre kalorier dagligt, når de spiste mindre portioner eller sænkede kalorieindholdet i maden — i begge tilfælde uden at de led afsavn.
Deltagerne indtog færrest kalorier, når de praktiserede begge metoder - altså både:
1) spiste mindre portioner
2) sænkede kalorieindholdet i manden
Faktisk blev der i gennemsnit skåret hele 812 kalorier af kvindernes daglige kalorieindtag, når de anvendte begge metoder.
Det interessante er især, at indtagelsen af kalorier styrtdykkede uden at kvinderne følte sig sultne.
(Kilde: Kilde: Barbara J Rolls, Liane S Roe, and Jennifer S Meengs. Reductions in portion size and energy density of foods are additive and lead to sustained decreases in energy intake. Am J Clin Nutr January 2006 83: 11-17).
Du lærer at spise mindre portioner ved:
- At øse mindre op
- At være villig til at levne og evt. smide mad væk, i stedet for at fortsætte med at spise, efter du er mæt
- At lære hvornår du er sulten og KUN spise, når du er sulten
- Spis langsomt, tyg maden grundigt og stop med det samme, du ikke længere er sulten.
Du sænker kalorieindholdet i maden på en sund og god
måde ved:
1) At spise flere sunde fødevarer, der er rige på næringsstoffer i forhold til kalorier. Det vil sige flere friske frugter, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter.
2) At spise færre fødevarer, der indeholder forholdsvis mange kalorier i forhold til næringsstoffer og i forhold til hvor meget de
mætter. Det vil generelt set sige færre animalske fødevarer som kød, fjerkræ, æg og mælkeprodukter. Og naturligvis færre raffinerede kulhydrater.
Følg programmet i bogen Sikker Slank
http://www.sikkerslank.dk