Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 59

INDHOLD:
1) Vegetarkost er god slankekost
2) Glykæmisk index af tvivlsom værdi

Kære læser

Denne gang lidt om to interessante undersøgelser, der nok vil rokke lidt ved, hvad nogle mennesker tror er den bedste slankekost.

Du er meget velkommen til at indsende spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet.

Med venlig hilsen
John Buhl

1) Vegetarkost er god slankekost

Ønsker du at holde vægten nede er det nok en god idé at
skifte til vegetarkost.

Forskere studerede kostvaner hos 22.000 mennesker over en periode på 5 år.

I gennemsnit tog deltagerne to kilo på i løbet af de fem år, men kødspisere der gik over til vegetarkost tog mindst på.

Det viste sig også - ifølge en udtalelse fra professor Tim Key til Reuters Health - at mennesker som indtog mange kulhydrater og få proteiner tog mindst på.

Resultatet viste den mindste forøgelse i vægten blandt veganere (vegetarer som undgår alle former for animalske fødevarer) og den største forøgelse i vægten blandt kødspisere.
(Reuters Health 14-03-2006)

Kommentar:

Bemærk at undersøgelsen afkræfter og er i direkte modstrid med den populære - men altså forkerte - antagelse, at proteinrig kost er mere slankende end kulhydratrig kost.

Drop især slankekure, der anbefaler kød som "god slankemad". Det passer ikke, og det er ekstremt usundt at spise meget kød.

Vælg i stedet:

1) MINDRE kød og andre animalske fødevarer

2) MERE frugt, grønt, fuldkornsprodukter og bælgfrugter.

Følg programmet i bogen Sikker Slank
http://www.sikkerslank.dk

2) Glykæmisk index af tvivlsom værdi

Ifølge Dr. Elizabeth Mayer-Davis, en diabetesforsker fra universitetet i South Carolina, Colombia og hendes forskerhold er der ingen sammenhæng mellem kostvaner med høj glykæmisk index og forhøjet blodsukker. Det viste en undersøgelse blandt 813 voksne, der blev fulgt over en periode på fem år.

Mayer-Davis mener, at det kun bekræfter mistanken om, at det glykæmiske index ikke er god til at vise, hvordan maden påvirker blodsukkeret.

Hun mener, at det bedste råd er at holde kalorieindtagelsen under kontrol og spise masser af fiberrige fødevarer som fuldkorn, frugt, grøntsager og bønner - og forbrænde flere kalorier med regelmæssig motion.

(Reuters Health 15-03-2006; British Journal of Nutrition, Februar 2006).

Kommentar:

Den bedste slankekost indeholder fødevarer med masser af næringsstoffer pr. kalorier. Altså mange vitaminer, mineraler, gavnlige fedtsyrer og kun forholdsvis få kalorier.
Læs evt. mere om det her:
http://www.nomedica.dk/sund_slankekost.htm
http://www.nomedica.dk/den_ideelle_kost.htm

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab