Slankenyt nr. 62
Kroppen modarbejder vægttab
Forskning viser, at kroppen opfatter alle forsøg på at tabe sig ved at spise mindre som en trussel mod overlevelsen. Motions- og Ernæringsrådet vil have os til at sætte ind, allerede når vi vejer 3-5 kilo for meget.
For langt de fleste overvægtige, der taber sig, vil succesen med at komme ned i vægt derfor også som regel være kortvarig. Kiloene sniger sig let tilbage på sidebenene, måske oven i købet med renter.
Langt over 90 procent af de mennesker, som har været på slankekur og tabt sig mellem 5-10 procent af deres kropsvægt er to år efter tilbage på helt den samme vægt som før, viser undersøgelserne.
Kroppen har en slags indbygget fedt-termostat, som skrues op fra den maksimum vægt, du har nået.
Kroppen vil have mad og kalorier. Og den vil have NOK!
Kroppen regner "forkert" ... den vil have et overskud af kalorier.
Det betyder ikke, at det er håbløst at komme ned i vægt, men det betyder, at du er oppe mod meget svære odds!
Det betyder også:
1) At du skal spise NOK SUND MAD SOM BÅDE MÆTTER, ER
NÆRINGSRIG OG FORHOLDSVIS FATTIG PÅ KALORIER
2) At du skal tilegne dig vaner, der sikrer en god appetitregulering!
Drop de søde drikke og tab i vægt
Er du overvægtig kan du sandsynligvis tabe en hel del blot ved at skifte sodavand og andre kalorieholdige drikkevarer ud med drikkevarer, der ikke indeholder kalorier.
En amerikansk undersøgelse viser, at overvægtige børn, der normalt drikker sukkersødet sodavand hver dag, taber sig, hvis de skifter de sukkersødede drikke ud med vand eller lightprodukter. Deltagerne i forsøget fik løbende telefonisk rådgivning om at reducere deres
sodavandsforbrug og modtog en gang om ugen alternative
drikkevarer uden kalorier.
En af de mest effektive ændringer, overvægtige kan gennemføre, er at lade være med at drikke deres kalorier!
Sodavand, alkohol eller juice indeholder fx mange kalorier, men mætter kun lidt.
Tips til frokost
I sidste nyhedsbrev var der en læser (C), som efterlyste opskrifter og tips til frokost.
Her er et par mails med forslag ...
.. lige et par råd til C: Nu ved jeg jo ikke, om du spiser rugbrød eller hvidt brød eller fuldkornsbrød. Men hvis det var mig, så ville jeg kun spise god kvalitets-rugbrød - rugbrød indeholder masser af næringsstoffer, samt både vandopløselige og vanduopløselige kostfibre, som begge er vigtige for et godt helbred og en god fordøjelse. Hvidt brød indeholder absolut ingenting og er aldeles ubrugeligt. Fuldkornsbrød er noget bedre, men stadig ikke optimalt, da det indeholder mange gærbakterier som kan forstyrre fordøjelsen. Når jeg spiser rugbrød, bruger jeg rå agurk og tomater som pålæg, det er lækkert og friskt. Håber du kan bruge det til noget;)
Kærlig hilsen Lis
Tips til frokost:
Jeg har i et lille års tid måttet leve på en meget skrap diæt. Ingen mel/kornprodukter, ingen mælkeprodukter og ingen sukker. Så jeg har brugt rigtig meget at lave meget aftensmad, så der altid var kolde grøntsager og fisk eller kød til frokost-boksen. Rodfrugter, ovnbagte med god smagfuld olie/eddike blanding smager rigtig dejligt koldt. Sammen med Nutanas (frosne) Falaffelkugler bliver man stopmæt!
Føtex sælger 4 frosne torskeloins i portionspakker for ca. 45 kr. Også laks eller ørred findes i portionspakker.
De er nemme at fragte med på arbejde og smide i microen. Er godt til salat eller til de ovnbagte grøntsager.
Røde/grønne linser kogt og blandet med flere forskellige
grøntsager er god frokost.
Æg, kolde kartofler, tomat/agurk, avocado, tun, god
leverpostej fra Hanegal, alt smager godt på brød.
Mvh
Lis