Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 71. Uge 37, 2006

INDHOLD:

  1. Motion mod mavefedt
  2. MAIL: Fedtforbrænding
  3. Kvinder der accepterer deres kroppe spiser sundere
  4. Unge bliver tykke af rygning

1) Motion mod mavefedt

Motion er måske især velegnet til at reducere fedtet på maven.

En gruppe fede kvinder, var i 20 uger enten på et program, hvor de enten kun sikrede et kalorieunderskud med diæt eller et program hvor kaloriebalancen blev reguleret med en kombination af både kost og motion.

Alle deltagerne oplevede forbedring i vægten og i fedtprocenten, men det var kun deltagerne i undersøgelsen, som også motionerede, der opnåede reduktion i fedtcellerne på maven, hvorimod de, der kun tabte sig med kostændringer ikke viste nogen ændring i fedtet på maven. Kombinationen af diæt og motion gav 18 % mindre fedt på maven.

Begge grupper mistede ca. samme mængde fedt i hofteområdet
(International Journal of Obesity, August 2006).

Kommentar:

Sidder fedtet på maven er der altså god grund til at kombinere sundere kost med motion (og evt. maveøvelser).


2) MAIL: Fedtforbrænding

Der står jo i Slankenyt at jeg må sende spørgsmål. Og jeg har tænkt over noget:

Man har jo tit hørt, at hvis man reducerer sit kalorieindtag over en lang periode (for at tabe sig), så vil kroppen med tiden vænne sig til dette reducerede kalorie-indtag. Og så skal man spise endnu færre kalorier for at tabe sig yderligere.

Gælder dette også med motion?

Hvis jeg f.eks. begynder at løbetræne 2 gange om ugen for at tabe mig - skal jeg så om en måned løbe 3 gange om ugen for stadig at tabe mig?

Vænner kroppen sig til dette ekstra forbrug af kalorier som den gør med spisningen?

Hilsen C.H.

Hej C.H.

Det er sandsynligvis korrekt, at kroppen i en vis udstrækning vænner sig til reduceret kalorieindtag eller øget kalorieforbrug, men det betyder normalt ikke ret meget.

Du bruger stadig en masse energi på en løbetur. Men det er klart, at efterhånden som du kommer ned i vægt og i bedre form, skal din krop bruge mindre energi på at løbe den samme tur. Til gengæld er du jo også kommet i så meget bedre form, at du kan løbe hurtigere/længere på den samme tid, og på den måde vil dit kalorieforbrug være nogenlunde det samme. Hvis du derfor bruger din bedre form til at give den en ekstra tand, når du løber, forbrænder du nok stadig det samme på dine ugentlige løbeture.

En svært overvægtig vil måske bruge en time og blive meget forpustet efter en gåtur på 3-4 kilometer. Hvis han/hun bliver ved med kun at gå den samme rute i samme rolige tempo -- også efter vægten kommer ned og formen op -- forbrænder kroppen færre og færre kalorier på gåturen. Omvendt vil den overvægtige jo være i stand til fortsat at forbrænde stort set det samme antal kalorier på en times motion, hvis han/hun kommer i topform og bruger en time på at løbe fx 10 kilometer.

Med venlig hilsen
John Buhl


3) Kvinder der accepterer deres kroppe spiser sundere

Kvinder som accepterer deres krop, som den er, er mere tilbøjelig til at spise sundt.

Mange kvinder går på diæt, fordi de er utilfredse med, hvordan de ser ud, men det kan give bagslag.

Nogle kvinder tror, at de har lettere ved at tabe dig, og føle sig bedre tilpas, hvis de først er utilfreds med deres krop.

Forskerne opdagede, at de kvinder, blandt en gruppe på 600, som havde høj vurdering og accept af deres krop var mere tilbøjelige til blot at spise, når de var sultne, og det de havde lyst til, indtil de var mætte.

Selv om de spiste, når de var sultne, var de ikke tykkere end de kvinder, der var utilfredse med deres kroppe – nærmere tværtimod.

Læs evt. mere på engelsk her:
http://researchnews.osu.edu/archive/ineating.htm


4) Unge bliver tykke af rygning

Det er en udbredt opfattelse blandt unge, at de taber sig eller har lettere ved at holde vægten, når de ryger. Men faktisk viser det sig, at unge rygere får flere kalorier, mere fedt og mindre frugt og grønt. Nogle stopper også med motion. Derfor bliver unge rygere federe de første to år efter, at de begyndte på at ryge.

Undersøgelsen er lavet blandt 1.700 unge i 7. klasse og fire år frem.
Voksne rygere vejer i gennemsnit 3-5 kilo mindre end rygere, men de har til gengæld oftere fedtet siddende omkring maven. Forskere mener derfor, at rygernes vægttab skyldes et vægttab i muskelvæv og ikke fedt.
(metroXpress 1-09-2006; Kræftens Bekæmpelse)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab