Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 79. Uge 06, 2007

  1. Mail: Vægttab uden mælkeprodukter?
  2. Bevar din normalvægt
  3. Fedt på maven krymper muskler

1) Mail: Vægttab uden mælkeprodukter?

Hej John.

Jeg har købt næsten alle dine bøger og kan se, at du heller ikke synes, at det er godt med alle de mælkeprodukter.

Jeg har fået konstateret mælkeallergi for et par år siden. Ved undersøgelse af en urinprøve i Sverige, gennem Nordic Laboratories i København og gennem en diætvejleder, så resultatet skulle være reelt nok. Jeg synes også, at jeg straks mærker at jeg får slim i halsen og skal rømme mig, hvis jeg har spist mælkeprodukter – jeg føler mig også meget meget oppustet og føler, at jeg får væske i kroppen, men det kan være, at jeg skulle kikke lidt mere på hvede/gluten i den forbindelse.

Mælk drikker jeg aldrig. Det er skiftet ud med rismælk på morgenmaden, men det kan ske at jeg får mælk/fløde gennem maden, selv om jeg ved, at jeg skal passe på.

Grunden til, at jeg prøver at skrive til dig er, at jeg egentlig gerne vil høre din mening om ost/øvrige mælkeprodukter.

Jeg vil så gerne af med nogle overflødige kilo og har derfor meldt mig til Slankedoktor på nettet. Jeg ved godt at jeg ville kunne tage mig ved at spise efter dine anbefalinger, men jeg har brug for, at have nogen at skulle stå lidt til regnskab overfor og nogen at kommunikere med, hvilket jeg har via holdkammeraterne og vennerne på Slankedoktor.

Alle kostanbefalinger ved vægttab bruger jo hytteost, magert ost på groft brød, cheasy surmælksprodukter med frugt, til at afhjælpe den søde tand osv.

Jeg ved, at ost er det der indeholder mest mælkeprotein.

Spørgsmålet er: Mener du med din erfaring, at det er bedst at holde sig helt og aldeles fra alle former for mælkeprodukter, eller vil der være noget af det jeg måske kan tåle? Måske efter et stykke tid?

Jeg synes det er så frygtelig svært at finde på noget forskelligt at spise til morgenmad / eftermiddag (mellemmåltiderne). Måske fordi jeg ellers igennem hele min opvækst har været vant til at få et stykke brød med ost – og surmælksprodukter til morgenmad og hytteost når vi var på ”kur”.

Jeg synes det er meget meget svært. Jeg ved, at det tager tid at slippe sine usunde vaner – men jeg synes ikke engang jeg kan komme igennem disse 21 – 30 dage. Jeg ”falder konstant i”.

Det skal lige bemærkes, at jeg også får medicin for depression/angst, som formentlig er opstået pga. stress. Den del af mit liv arbejder jeg dog en del med. Har sagt mit arbejde op og skal nu arbejde i min mands firma. Det gjorde jeg også udover mit arbejde før. Desuden har vi jo naturligvis hjem og børn at passe.

Jeg ved godt, at du også mener det måske er muligt at spise sig sund og derved undgå medicin, men dertil er jeg slet ikke kommet endnu. Ved heller ikke om jeg sådan lige tør. Har prøvet at droppe ud af medicinen og fik en alvorlig nedtur. (Det var før jeg begyndte at spise meget sundere).

Håber du kan hjælpe mig lidt med hvad jeg skal prøve at holde mig til. (Jeg er lidt forvirret indimellem over alverdens forskellige råd).

Mange hilsner og tanker fra
(anonym)

Hej ...

Du har ret i, at jeg ikke mener mælkeprodukter er sunde eller nødvendige at indtage -- hverken for at få kalk eller andre næringsstoffer.

Især når du har mælkeallergi (og har det bedre uden)!
Kan du ikke tåle mælk, kan du heller ikke tåle produkter fremstillet af mælk (fx ost, hytteost mv.). Om du senere bedre kan tåle dem er svært at sige.

Mange har behov for støtte og "at stå til regnskab", som du siger, når de vil ned i vægt. Og her kan Slankedoktor eller andre slankeklubber hjælpe.

Det er ikke korrekt, at alle kostanbefalinger ved vægttab bruger hytteost, ost, surmælksprodukter mv. Mine gør ikke!

Der er ingen grund til at spise ost for at få mælkeprotein. Det er sandsynligvis bedst at holde sig langt væk fra mælkeprotein (og da især, hvis du ikke tåler mælk).

Eftersom du jo allerede betaler for vejledning fra en diætist på Slankedoktor, så benyt dig af den mulighed. Diætisten kan let hjælpe dig med en kostplan, der ikke indeholder mælkeprodukter.

Det er svært at slippe usunde vaner, og netop derfor er det meget vigtigt at gribe tingene rigtigt an.
Læs mere om vaner her:
http://www.nomedica.dk/vaner.htm

Det vil/bør også hjælpe, at du får hjælp på Slankedoktor (du skal blot have dem til at tilrettelægge en kostplan, der passer til dig = uden mælkeprodukter og ellers med masser af vegetabilske fødevarer).

Du skal under ingen omstændigheder selv eksperimentere med at droppe din medicin. Det gør du i samråd med din læge, når du er klar til det.
Mere om nedtrapning af medicin:
http://www.nomedica.dk/nedtrapning_af_medicin.htm

Som du er inde på er det næsten altid muligt at erstatte medicin (eller det meste medicin) efter en periode - evt. længere periode - med meget sunde kostvaner mv.
Som beskrevet her:
http://www.nomedica.dk/hvordan_rask.htm

Hvis du er forvirret mellem alverdens forskellige kostråd, gør du bare som jeg siger ;-)
http://www.nomedica.dk/sund_kost.htm

Held og lykke med det.

Med venlig hilsen
John Buhl


2) Bevar din normalvægt

Allerede når badevægten viser plus 3-5 kilo, er det en god idé, at bide tænderne sammen og forsøge at komme de overflødige kilo til livs.

Forskning viser nemlig, at en mindre overvægt er langt lettere at komme til livs, end hvis du først har fået 20 – 30 kg for meget på sidebenene. Dette er konklusionen fra en artikel om vægttab og efterfølgende vægtstigning fra Ugeskrift for læger fra 2006.
(altomkost.dk 23. januar 2007)


3) Fedt på maven krymper muskler

Overvægtige eller fede unge mænd producerer mindre mængder af det mandlige kønshormon testosteron end unge mænd med normal vægt. Derfor har de færre muskler og mindre styrke end deres normalvægtige jævnaldrende.

Dertil kommer, at for lav produktion af testosteron pga. overvægt måske kan nedsætte seksualdriften og evnen til at få børn.

(berlingske.dk lørdag den 27. januar 2007)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab