Slankenyt nr. 95. Uge 48, 2007
Vægttab i overgangsalderen forbundet med knogletab
Vægttab i overgangsalderen ser ud til at være forbundet med øget forekomst af knogletab på hoften. Det viser ny undersøgelse.
Vægttab fører til ændringer i knogletætheden, og især vægttab i overgangsalderen kan være problematisk.
Forskerne målte knogletætheden blandt 373 kvinder i overgangsalderen. Kvinderne var mellem 44 og 50 år gamle og blev fulgt i 78 måneder.
Forskerne bemærkede, at knogletabet blandt kvinder, der tabte sig, var 6 gange større end hos de kvinder der ikke tabte sig.
Forskerne vurderede, at kvinderne der tabte sig over en femårig periode ville tabe 7 % af deres knoglemasse.
Kilde: The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism Vol. 92, No. 10 3809-3815
Effects of Weight Control during the Menopausal Transition on Bone Mineral Density
Kommentar:
Husk at få nok kalk og D-vitamin, når du taber dig – især hvis du er i overgangsalderen.
En meget sund kost og godt med motion er også i høj grad med til at holde knoglerne sunde.
Tab dig på en sund måde!
Vægttab er sværest, hvis du spiser pga. følelser
Mennesker der spiser når de er ensomme eller nedtrykte har tendens til at tabe sig mindst og har størst besvær med at holde vægten nede.
Forskerne studerede 286 overvægtige mænd og kvinder, og en anden gruppe der bestod af 3345 voksne, der havde tabt ca. 15 kg uden at tage på igen i løbet af et år.
Forskerne opdagede, at jo mere en person spiste pga. tanker og følelser, jo mindre tabte de sig på længere sigt.
Studiet afslørede også, at de der spiste pga. følelser, oftest tog på igen, efter de havde haft succes med vægttab.
Kilde: Heather M. Niemeier, Suzanne Phelan, Joseph L. Fava and Rena R. Wing
Internal Disinhibition Predicts Weight Regain Following Weight Loss and Weight Loss Maintenance Obesity volume 15, Issue 10, pages 2485–2494, October 2007.
DOI: 10.1038/oby.2007.295
Mail: Brombær
Jeg savner brombær i frugttabellen (på www.kalorietabel.dk), har rigtig mange af dem i fryseren fra efteråret, men går og sparer lidt på dem, da jeg mener at have læst de indeholder rimeligt meget fedt i sammenligning med anden frugt?
En anden ting er, jeg forstår ikke at næringsværdien er lav i kød? Tænker mest på kalkun og magert oksekød - og næringsværdien er kun nogenlunde i fisk? Håber på en forklaring.
I mit univers er kød og fisk sundt og næringsrigt og en del af en sund og velafbalanceret kost. (Har ret svært ved at opnå mæthedsfornemmelse hvis der ikke er animalsk protein indeholdt i måltidet, også selv om der er bønner/ linser/æg osv.)
Mvh Maria.
Hej Maria
Jeg ved ikke lige, hvor du har læst der skulle være meget fedt i brombær. Det passer i hvert fald ikke.
Her kan du se alle næringsstoffer i brombær.
Der er heller ikke mange kalorier, så spis bare løs :-)
Ja, mange har den opfattelse af kød er sundt og næringsrigt. Men i forhold til kalorier (som efter min mening er den mest præcise metode til at vurdere fødevarer på) er animalske fødevarer ikke særlig næringsrige.
Det kan du læse lidt mere om i min bog Sikker Slank. Læs evt. nogle af artiklerne mv. her.
Eller endnu bedre -- bliv medlem af slankeklub.dk
Du kan sagtens tabe dig, selv om du spiser kød, men det er endnu bedre at erstatte kødet med planteføde. Du kan sagtens lære at tilrettelægge en kost med masser af vegetabilske fødevarer, som giver dig god mæthed.
Flere og flere undersøgelser sætter kød i forbindelse med nogle af de sygdomme, som alt for mange lider af.
Læs evt. om en meget omfattende undersøgelse, der sætter kød i forbindelse med kræft.
Med venlig hilsen
John Buhl