Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 112. Uge 48, 2008


  1. Veganerkost er sundere og giver vægttab
  2. Flad mave godt for både sundhed og levealder
  3. Mail: Hvorfor fedt på maven?
  4. Lidt af hvert

1) Veganerkost er sundere og giver vægttab

En fedtfattig veganerkost er forbundet med en bedre kvalitet af kosten, bedre vægtkontrol og bedre glukosekontrol sammenlignet med den kost, som den amerikanske diabetesforening (ADA) anbefaler.

99 voksne med type 2 diabetes blev tilfældigt delt op i to grupper og fulgte i 22 uger enten en fedtfattig veganerkost eller den kost, som den amerikanske diabetes forening anbefaler.

En analyse af kosten viste efterfølgende, at Veganergruppen indtog flere kulhydrater, kostfibre og mange andre næringsstoffer. Veganergruppen tabte sig også mere og udviste en bedre glukosekontrol sammenlignet med ADA gruppen.

Undersøgelsen tyder på, at en veganerkost på længere sigt reducerer risikoen for kroniske sygdomme, især hjertekarsygdomme hos mennesker med type 2 diabetes.

Kilde: Changes in nutrient intake and dietary quality among participants with type 2 diabetes following a low-fat vegan diet or a conventional diabetes diet for 22 weeks. American Dietetic Association. Volume 108, Issue 10, Pages 1636-1645 (October 2008)


2) Flad mave godt for både sundhed og levealder

Forskere fra Imperial College London og Deutsche Institut für Ernährungsforschung Potsdam-Rehbrücke har i et studie fundet frem til, at fedt på maven væsentlig øger risikoen for at dø for tidligt – endda selv om vægten er normal ifølge BMI.

BMI står for Body Mass Index eller på dansk "kropsmasseindex". Det er et tal. Der fortæller noget om forholdet mellem din vægt og højde.

Du kan læse mere om BMI her

I studiet analyserede forskerne sundhedsoplysninger gennem 9,7 år fra 359.387 personer fra ni europæiske lande -- inkl. Danmark.

Studiet viser, at taljemål alene fortæller en del om vores sundhed og risiko for at dø for tidligt. Mænd med en livvidde på 119 centimeter og derover har dobbelt så stor dødsrate som mænd med en livvidde på 80 centimeter eller derunder.

For kvinder er de tilsvarende tal henholdsvis 99 centimeter og 65 centimeter.

Uafhængigt at det såkaldte BMI øges risikoen for for tidlig død med 17 procent for mænd og 13 procent for kvinder, for hver fem centimeters udvidelse af livvidden.

Forskerne mener, at risikoen sandsynligvis hænger sammen med, at for meget fedt på maven (bugfedt) øger kroppens produktion af en række hormoner og proteiner, der på forskellig måde kan være med til at udløse visse kroniske sygdomme.

BMI er dog naturligvis ikke uden betydning. I løbet af de cirka 10 år døde 14.723 af deltagerne, og en analyse viste, at et BMI på 25,3 hos mænd og 24,3 hos kvinder gav den laveste risiko for at dø i den periode studiet varede.

Forskernes konklusion er, at både generel fedme og fedt på maven er forbundet med risiko for at dø for tidligt og understøtter det hensigtsmæssige i at bruge taljemål i tillæg til BMI, når det vurderes hvilken effekt vægten har på sundheden.

Kilde: General and Abdominal Adiposity and Risk of Death in Europe
The New England Journal of Medicine
Volume 359:2105-2120 November 13, 2008 Number 20
http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/359/20/2105

Kommentar:

Tidligere undersøgelser har vist, at en god måde at klare fedt på maven er at forbrænde det med motion.

En fornuftig kost, godt med daglig motion og lidt maveøvelser, og maven begynder forholdsvis hurtigt at krympe.


3) Mail: Hvorfor fedt på maven?

Jeg er en pige på 24 og er overvægtig. Er 163 høj og vejer 74 kg, men jeg kan ikke helt forstå når folk vejer for meget på maven, så hænger det normalt lidt. Men det gør det ikke på mig, det ligner at jeg er gravid. Er det sådan fordi min mavesæk er for stor, eller hvad?

Og hvordan kan jeg få det væk, vil nemlig gerne have en lidt flad mave.

Det skal lige siges at jeg laver ca. 50 mavebøjninger hver 2 dag.

Anja

Hej Anja

Din mave er ikke stor pga. din mavesæk. Det er fedt, og fedt skal forbrændes.

Det er naturligvis glimrende, at du laver mavebøjninger, da de styrker dine mavemuskler og strammer op, men du får ikke fedtet på maven væk med armbøjninger.

Følg Sikker Slank programmet, og tab dig på en sund måde, så forsvinder fedtet på maven også.

Læs mere her

Se evt. en video med eksempel på korrekt udført maveøvelser her ...

http://www.slankenyt.dk/slankenyt112.htm

Med venlig hilsen
John Buhl


4) Lidt af hvert

Overvægten begynder i fosterstadiet

Et ufødt barn risikerer at blive født med hang til søde sager og fed mad, hvis moderen spiser for meget sødt og fedt under graviditeten.
politiken.dk 14-11-2008

Grøn te mod overvægt

Junkfood feder mindre, hvis man samtidig drikker grøn te, viser forsøg med rotter.
Jyllands-Posten 19-11-2008

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab