Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 120. Uge 24, 2009


1) Gurkemeje hæmmer dannelsen af fedtvæv

2) Mail: Stor mave — hvad gør jeg?


1) Gurkemeje hæmmer dannelsen af fedtvæv

Gurkemeje er en tropisk urt i ingefærfamilien. I tørret og pulveriseret form indgår gurkemeje mest som et blandingskrydderi i karry, men kan også bruges alene. Karryblandinger kan indeholde mange forskellige krydderier, men den gennemgående krydderi er gurkemeje, som giver den gule farve. Gurkemeje smager ikke af så meget og er noget mildere end ingefær.

Amerikanske forskere har nu opdaget, at gurkemeje hæmmer dannelsen af nye fedtceller, hvilket gør det sværere at tage på. Det gælder i det mindste hos mus — og måske også for mennesker.

Forskere fra the Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging ved Tufts University (USDA HNRCA) studerede mus, der enten blev fodret med en fedtrig diæt, suppleret med gurkemeje, eller blot en fedtrig diæt.

Musene fik en fedtrig kost i 12 uger. Den fedtrige diæt, som den ene gruppe mus fik, var tilsat 500 milligram (½ gram) gurkemeje per kilo mad. Den anden gruppe fik samme kost men uden gurkemeje.

Efter de 12 uger kunne forskerne se, at musene, som havde fået gurkemeje, vejede mindre end den anden gruppe. De havde også et lavere indhold af skadeligt kolesterol i blodet.

Forskerne fandt ud af, at et måltid mad krydret med gurkemeje bremser væksten af fedtceller i mus i forhold til det samme måltid uden gurkemeje.

Begge grupper af mus spiste den samme mængde mad, hvilket tyder på, at gurkemeje ikke påvirker appetitten.

Forskerne ved endnu ikke om gurkemeje har den samme virkning på mennesker.

Kilde: Ejaz A, Wu, D, Kwan P, and Meydani M. Journal of Nutrition. May 2009; 139 (5): 1042-1048. Curcumin Inhibits Adipogenesis in 3T3-L1 Adipocytes and Angiogenesis and Obesity in C57/BL Mice. 919-925.
http://news.tufts.edu/releases/release.php?id=104


2) Mail: Stor mave — hvad gør jeg?

Jeg spiser meget frugt og grønt hver dag, men synes at alt hvad jeg spiser ryger lige ned på maven, som et bildæk. Jeg spiser ikke sovs, kage og andre søde sager, har fulgt vægtkonsulenternes opfordring vedr. frugt og grønt de sidste to år. Jeg er 163 cm høj og vejer ca. 57 kg, så det er ikke fordi jeg er overvægtig, men det meste sidder altså som et bildæk om maven.

Kan det være på grund af alt det frugt jeg spiser, 6-7 stk. om dagen og det er alt muligt. Dog altid en kiwi om morgenen.

Går tur med hunden hver dag, ca. tre kvarter.

Hvad gør jeg, for at komme dette dæk til livs!?

Vh. Dorte

Hej Dorte

Fedt på maven forsvinder bedst og hurtigst med motion. Gå lidt hurtigere med hunden og småløb evt. indimellem — og stadig tre kvarter. Det vil forbrænde lidt ekstra :-)

Hvis du bruger frugt som erstatning for søde sager, er det ikke så godt at trappe ned på frugterne, men ellers har frugtsukkeret det med lidt lettere at blive omdannet til fedt på maven! Det gælder naturligvis kun, når du indtager flere kalorier, end du får brændt af.

Det vil altså være en god idé, både at sætte mere skub i din forbrænding med motion og erstatte noget af din frugt med grønsager.

Vælg kun fuldkornsprodukter (brød bagt af grahamsmel/fuldkornsmel eller rugbrød), når du spiser brød, og ikke det almindelige brød eller ”grove brød”, du kan købe hos bageren eller i supermarkedet.

Måske har du slet ikke for meget fedt på maven, eller kun lidt for meget, men har for slappe mavemuskler (!?). Under alle omstændigheder vil maveøvelser stramme op omkring maven, så dem bør du lave et par gange om dagen.

Selv om du ikke kan fjerne fedt på maven med maveøvelser — det kræver, at du forbrænder fedtet med ihærdig motion — kan du sagtens styrke dine mavemuskler, så din mave bliver mindre.

Se et godt filmklip i Jyllands Posten, hvor fitnesseksperten Anja Nielsen viser maveøvelser.

Overstående samt en god portion tålmodighed vil få bildækkene til at forsvinde!

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab