Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 124. Uge 35, 2009

Eddike hæmmer sandsynligvis dannelse af fedt

— i det mindste når det gælder mus

Eddikesyre, som er hovedingrediensen i eddike, ser ud til både at kunne hjælpe med at kontrollere blodsukkeret og mindske deponering af fedt.

I et forsøg med mus har japanske forskere nemlig fundet dokumentation for, at eddike kan hjælpe med at forebygge akkumulering af kropsfedt og vægtforøgelse.

Forsøget viste, at mus, der fik fedtrig kost, og derefter vand med eddikesyre, udviklede op til 10 % mindre fedt end de mus, der ikke fik eddikesyre.

Kilde: Tomoo Kondo m.fl.
Acetic Acid Upregulates the Expression of Genes for Fatty Acid Oxidation Enzymes in Liver To Suppress Body Fat Accumulation
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2009, 57 (13), pp 5982–5986
DOI: 10.1021/jf900470c

Kommentar

Eftersom eddike hæmmede dannelsen af kropsfedt hos mus, kan den muligvis også hjælpe med at forebygge overvægt hos mennesker.

Rå og friske grøntsager er naturligvis de sundeste, men måske vil især overvægtige og mennesker med blodsukkerproblemer have gavn af også at inkludere eddike eller fx pickles i kosten.

Eddike, fx æbleeddike, kan være en glimrende ingrediens i mange kaloriefattige dressinger.


Mail: Slankekure og vægttab

Jeg kunne godt tænke mig at få en forklaring på følgende oplevelse:
Når man går i gang med en slankekur — eller rettere at spise sundt og færre kalorier end normalt — så har jeg oplevelsen af, at de første dage/den første uges tid sker der ikke rigtig noget på vægten ... når der så er gået denne første periode, så begynder kiloene bare at rasle af, også selv om man så faktisk indtager lidt flere kalorier end den første uge ...

Er det et eksempel på det meget gammeldags ordsprog der siger at fedtet først feder i morgen? Dvs. at en kur først slanker efter nogen dage?

Og er det korrekt, at man først taber fedt inde omkring organerne, og DEREFTER på lår, mave osv., dvs. det fedt, som man kan se, og som kan mærkes på bukserne osv.?

På forhånd tak for svaret!
Mvh Fadia

Hej Fadia

Du ser sjældent resultatet af dine kostændringer — lavere indtagelse af kalorier — lige med det samme.

Især væskebalancen, der blandt andet er styret af hormoner og dit saltindtag, kan svinge meget.

Det er den gennemsnitlige kalorieindtagelse over en periode (i forhold til kalorieforbrænding), der bestemmer din vægt.

Du kan ikke gøre ret meget for at bestemme, hvor din krop først fjerner fedtet. Dog vil motion ofte være bedst til at fjerne fedt på maven (bugfedtet omkring de indre organer). Det er også den fedt, der ofte forsvinder først. Det er dog meget forskelligt fra person til person, hvor fedtet først hober sig op, og hvor det lettest forsvinder igen.

Det bedste, du kan gøre, er ikke at bekymre dig ret meget om din vægt, men veje dig en gang om ugen (hvis du gerne vil følge lidt med) og ellers "bare" ændre dine kostvaner på en fornuftig måde, så du indtager færre kalorier end du forbrænder, så går resten nærmest af sig selv.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab