Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 143

Uge 18, 2010


Medvirker olie, kød, ost og is til fedmeepidemien?

En stigning i fedme blandt amerikanske børn sættes i forbindelse med øget indtag af olier, kød, ost og frosne desserter.

Dr. Neal Barnard analyserede data om fødeindtagelse fra 1909 til 2007. Indtagelse af olie/fedt steg fra 16 kilo til mere end 39 kilo per person per år.

Kødindtaget steg fra 56 kilo til mere end 91 kilo per person om året. I 2007 spiste amerikanerne ni gange mere ost og 16 gange mere frosne desserter, end de gjorde i 1909. Siden 1970 (ingen forudgående data foreligger), fordobledes forbruget af sødestoffer, hovedsageligt fra kulsyreholdige drikkevarer (sodavand).

Andre langsigtede tendenser inkluderede et fald i indtagelse af kornprodukter og mælk, samt øget indtagelse af frugt (hovedsagelig i form af juice) og grønsager.

Kilde: Neal Barnard, M.D.
Trends in food availability, 1909–2007
American Journal of Clinical Nutrition (March 24, 2010). doi:10.3945/ajcn.2010.28701G

Kommentar:

Det kunne være interessant at se en lignende analyse af danskernes kostvaner fra en periode, hvor vi generelt var slankere og til nu.

Der er mange faktorer, og ovennævnte analyse er naturligvis ikke en videnskabelig forklaring på årsagen til overvægt – men den bør alligevel give anledning til, at vi kigger nærmere på om stigningen i indtagelse af animalske fødevarer er en medvirkende årsag til øget forekomst af overvægt og fedme.


Mail: Hvad gør jeg ved en stor mave?

Jeg har en meget stor mave, som irriterer mig meget. Jeg er en lille smule overvægtigt, men ikke så meget at det gør noget. Jeg er sund og rask og bliver 69 år. Hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen
Hans

Hej Hans

Først og fremmest skal du tabe dig. Det er fedt, der sidder på maven.

Det vil bl.a. sige mere motion og sundere kost :-)

Meld dig evt. ind i www.slankeklub.dk (det er gratis). Der kan du læse artikler, tips mv. om overvægt og sundt vægttab ... og få opbakning fra andre.

Maveøvelser kan stramme lidt op, men får ikke fedtet væk, så i første omgang handler det om at øge din forbrænding af kalorier -- samtidig med, at du indtager færre kalorier.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab