Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 151. Uge 49, 2010

Proteinkur?

En ny undersøgelse viser, at proteinrig kost med lavt glykæmisk indeks (GI) er god til at holde vægten nede.

Fx beskrevet her på videnskab.dk

Jeg tror ikke på, at en proteinrig kost med lavt GI er den bedste metode til at holde vægten nede. Det er i hvert fald ikke den sundeste fremgangsmåde.

Nok protein, ingen raffinerede fødevarer og masser af sund plantemad ville have givet et bedre resultat og er langt sundere.

Ikke mange er klar over det, men både grønsager og bælgfrugter er proteinrige, og har et lavt glykæmisk indeks. Samtidig indeholder de et hav af sundhedsfremmende stoffer, som mange af os får alt for lidt af.

www.kalorietabel.dk har jeg tilføjet energiprocent fra protein på tabellerne for grønsager og bælgfrugter, så du kan se, hvor let det er, at sammensætte en sund proteinrig kost med lavt GI fra fx grønsager og bælgfrugter.

Vil du tabe dig på en sund måde handler det om så vidt muligt at vælge de sunde kilder til protein og fravælge de usunde – i det mindste det meste af tiden.

Som du kan se, kan en kost, der indeholder masser af grønsager, suppleret med bønner og andre uraffinerede vegetabilske fødevarer, let sammensættes så den indeholder 25 % energi fra protein, og med lavt glykæmisk indeks.

En fornuftig sammensat kost behøver dog slet ikke have så højt et proteinindhold, da et væld af kostfibre (og måske det overflod af næringsstoffer en sådan kost indeholder) vil øge mætheden væsentligt. Og, som beskrevet i den nye Sikker Slank bog, er en fornuftig kost med masser af vegetabilske fødevarer en sund og effektiv metode til at nå og bevare idealvægten på.


Slanketip ...

Spis sundt – også når du er stresset

Væn dig til at være ekstra opmærksom på din livsstil, når du føler dig stresset eller ude af balance.

Mange overvægtige, som ellers er godt i gang med at tabe sig, dropper pludselig det hele i perioder med følelsesmæssig belastning eller andre former for stress. Og når så stressperioden er overstået, og vægten er gået op, fortryder de bittert, at de opgav de nye kost- og motionsvaner.

Vær derfor særlig opmærksom på dine kostvaner og din livsstil i perioder med stress og følelsesmæssig belastning. Prøv at gøre noget ekstra for at få nok søvn, frisk luft, motion og sund mad - også selv om det jo netop er svært i en stresset periode.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab