Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 154. Uge 3, 2011

Får frokost foran computeren os til at spise mere?

En undersøgelse har vist, at de deltagere, der spiste frokost, mens de spillede et computerspil, endte op med at spise flere cookies (store småkager) 30 minutter efter frokost, end de deltagere der havde indtaget deres frokost uden distraktioner.

Computerbrugere huskede ikke så klart, hvad de præcist havde spist til deres frokost, og følte sig mindre mæt bagefter, sammenlignet med den gruppe, der ikke spiste foran computeren.

Forskerne mener, at distraktioner som computere og tv mudrer vores erindringer om måltiderne, hvilket igen kan påvirke vores appetit.

Tidligere forskning har antydet, at folk er tilbøjelige til at spise mere, når de spiser foran et tv, i stedet for ved køkkenbordet — måske fordi de er mere opmærksomme på skærmen, end hvad deres maver fortæller dem.

I gennemsnit indtog deltagerne, der havde spist frokost foran computeren, senere omkring 250 kalorier i form af cookies, mens deres kolleger kun spiste halvt så meget.

Hertil kommer, at computer-gruppen havde sværere ved at huske i hvilken rækkefølge deres mad i frokostpausen blev serveret, og typisk rapporterede at de følte sig mindre mætte efter frokost.

Kilde: Rose E Oldham-Cooper, Jeffrey M Brunstrom m.fl. Playing a computer game during lunch affects fullness, memory for lunch, and later snack intake. American Journal of Clinical Nutrition December December 8, 2010 ajcn.004580.
doi: 10.3945/ajcn.110.004580

Kommentar:

Det vigtigste er sandsynligvis, at du ikke bliver så distraheret, når du spiser — hverken af tv, computere, snak med venner o.l. — at du glemmer at mærke efter, hvornår du ikke længere er sulten.

Spis stille og roligt uden distraktion, og stop med at spise med det samme, du ikke længere er sulten.


Slanketip ...

Tyg maden længe — spis det halve

Er du vant til at spise alt for hurtigt og alt for meget, så spis det halve af, hvad du plejer til et måltid, men tyg maden dobbelt så længe, og du bliver sandsynligvis lige så mæt.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab