Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 160. uge 9, 2011

Kostfibre giver længere liv og hjælper dig ned i vægt

Mennesker, der dagligt får mange kostfibre, har mindre risiko for at dø for tidligt fra en række sygdomme — herunder hjertesygdomme, kræft og infektioner.

Det viser den hidtil største undersøgelse af kostfibres betydning for dødeligheden totalt set og for risikoen for at dø af en række sygdomme.

Læs mere i nyhedsbrevet her

Fiberrig kost er særlig vigtigt for overvægtige, fordi fiberrige fødevarer indeholder mange sundhedsfremmende stoffer og mætter godt. Hvorimod raffinerede kulhydrater mangler kostfibre, indeholder færre næringsstoffer og mætter dårligt. De kan også få blodsukkeret til at stige voldsomt, så du får mere insulin i blodet, hvilket sænker fedtforbrændingen og øger deponering af fedt i dine fedtceller.

Kornprodukter er den kategori af fødevarer, som indeholder flest kostfibre. I undersøgelsen beskrevet ovenfor var det også netop fibrene fra kornprodukter, der havde størst positiv effekt.

Læs mere om fuldkornsprodukter her.

Der er dog kostfibre i alle sunde vegetabilske fødevarer — altså i frugter, bær, grønsager, svampe, tang, bønner, ærter, linser, nødder, frø, fuldkornsbrød mv.

Der er ingen kostfibre i animalske fødevarer.

www.kalorietabel.dk kan du se fiberindholdet i fødevarer, både i forhold til vægt og kalorier.


Vand hæmmer sult

Et forsøg har dokumenteret, at to glas vand før måltiderne giver vægttab.

Forskerne havde tidligere observeret, at to kopper vand lige før et måltid fik deltagerne til at indtage 75-90 færre kalorier, så de undersøgte det nærmere. Det viste sig i et nyt forsøg, der strakte sig over 12 uger, at de deltagere, der tre gange om dagen drak vand før måltiderne, tabte omkring to kilo mere end deltagere, der ikke drak vand før måltiderne.

Undersøgelsen omfattede 48 voksne i alderen 55-75 år opdelt i to grupper. En gruppe drak 2 kopper vand før deres måltider og den anden gjorde ikke. Alle deltagerne spiste en kaloriefattig kost under forsøget.

I løbet af de 12 uger tabte den gruppe, der drak vand før måltiderne, ca. 7 kilo, mens de ikke-vanddrikkende deltagere tabte ca. 5 kilo.

Kilde: ACS News Service Weekly PressPac: August 19, 2010
Clinical trial confirms effectiveness of simple appetite control method

Kommentar:

Jeg har tidligere anbefalet, at overvægtige drak et stort glas vand før hovedmåltiderne — især svært overvægtige, der har let ved at overspise — men gik væk fra fremgangsmåden igen.

Det er langt vigtigere på længere sigt, at få et naturligt forhold til mad og sult — altså blandt andet kun at spise, når du er sulten og drikke, når du er tørstig.

Nogle mennesker kan forveksle tørst med sult. De har lyst til et eller andet, og tror det er mad, selv om de egentlig er tørstige.

Er du sulten på tidspunkter, hvor du ikke burde være sulten, og er du i tvivl om, hvorvidt du er tørstig, så drik et glas vand (eller anden kaloriefri væske) og vent 10 min. Spis derefter, hvis du stadig er sulten.


Slanketip ...

Køb fornuftigt ind

Prøv følgende, når du skal på indkøb — især hvis du plejer at blive fristet af fed og kalorierig mad:

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab