Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 161. Uge 10, 2011

For lidt søvn får teenagere til at indtage flere kalorier

Teenagere, der sover mindre end otte timer om natten spiser mere fed mad og snacks, end de teenagere, der får mere end otte timers søvn hver nat. Det viser et amerikansk studie.

Forskerne mener, at for lidt søvn faktisk kan forårsage vedvarende ændringer i kosten, der kan øge risikoen for fedme, især hos piger.

Øget indtagelse af fed mad, som typisk også har et højt indhold af kalorier, kan øge det samlede daglige kalorieindtag og, hvis det sker rutinemæssigt, kan det føre til overskydende fedt.

Forskerne studerede 240 teenagere i alderen 16 til 19, der deltog i et igangværende søvnstudie.

For hver ekstra times søvn faldt risikoen for at spise for mange kalorier fra snacks i gennemsnit med 21%.

Kun 34% af teenagerne i undersøgelsen sov i gennemsnit otte timer eller mere, selv om teenagere har brug for mindst 9 timers søvn for at føle sig årvågne og udhvilede.

Kilde: Susan Redline, MD, MPH m.fl.
Adolescent sleep duration and energy consumption. The Association of Sleep Duration with Adolescents’ Fat and Carbohydrate Consumption.
SLEEP 2010;33(9):1201-1209.

Kommentar:

Også andre undersøgelser har vist at for lidt eller for dårlig søvn får mange til lettere at spise for meget eller det forkerte.


Tidlig fast føde til babyer forbundet med øget risiko for fedme

Babyer, som får modermælkserstatning og begynder med fast føde, inden de er 4 måneder gamle, kan være mere tilbøjelige til at blive fede sammenlignet med dem, der venter til senere med fast føde. Det tyder en ny undersøgelse på.

Forskerne fulgte 847 babyer og deres mødre i en periode på tre år.

Blandt spædbørn, der havde fået modermælkserstatning fra begyndelsen – eller som stoppede med at få brystmælk, før de var 4 måneder gamle – var en ud af fire børn fede i en alder af 3 år, hvis de begyndte at spise fast føde, inden de var 4 måneder gamle. Hvis forældrene ventede med at give fast føde til efter fire eller fem måneder, var det en ud af 20, der blev fede.

Forskerne konkluderede, at blandt spædbørn, der fik modermælks-erstatning, eller spædbørn der blev fravænnet modermælk før 4 måneders alderen, var indførelse af fast føde før 4 måneders alderen forbundet med en øget risiko for fedme i en alder af 3 år.

Kilde: Susanna Y. Huh m.fl.
Timing of Solid Food Introduction and Risk of Obesity in Preschool-Aged Children
Pediatrics, Feb 2011; doi:10.1542/peds.2010-0740

Kommentar:

Hvis vi på længere sigt skal have styr på fedmeepidemien er det også vigtigt, at både de kvinder, der planlægger at blive gravide, gravide og mødre, der ammer, er bevidst om, hvor stor indflydelse deres valg af fødevarer til dem selv og de små har på deres børns sundhed og vægt senere i livet.


Slanketip ...

Hold motionen ved lige

Motion er en vigtig del af ethvert fornuftigt slankeprogram. Men holder du en pause med din daglige/regelmæssige motion kan det være svært at komme i gang igen.

Hvis du derfor ikke har tid til din sædvanlige motion, så afsæt alligevel bare lidt tid til motion, så du holder vanen ved lige.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab