Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 164. Uge 13, 2011

Tager du på af medicin?

Flere former for medicin kan gøre det sværere at komme ned i vægt

Har du meget svært ved at tabe dig eller holde vægten nede, samtidig med at du tager medicin, er det måske medicinen, der gør det endnu sværere, end det allerede er.

For nylig viste det sig fx, at også noget medicin mod højt blodtryk kan hæmme kroppens evne til at forbrænde kalorier og fedt.

Nogle antidepressive lægemidler påvirker appetit og humør.

Prednison og prednisolon (binyrebarkhormoner) kan give kraftig appetitøgning.

Visse typer sovepiller kan sænke forbrændingen eller ændre på de hormoner, der regulerer appetit.

Også flere andre lægemidler kan få dig til at spise mere.

Bliver din naturlige grænse for, hvornår du føler dig mæt, blot rykket en anelse, kan det være nok til, at du over tid tager meget på.

Snak med din læge, hvis du mistænker, at din medicin gør det særlig svært for dig at komme ned i vægt.

Hvis du bliver nødt til at tage medicin, der øger din sult eller på anden måde medvirker til overvægt, bliver du også nødt til at gøre ekstra meget ud af din kost og motion. Sørg for at vælge mad, du kan spise meget af, uden at tage på!

Læs evt. om nedtrapning af medicin


Mail: Mere kød og mindre brød?

... og jeg er blevet frarådet brød af min kostvejleder ... og skal spise meget mindre kulhydrat og mere protein (kød, kylling) ... det er rigtig, rigtig hårdt! ... men hvad gør man ikke for den slanke linje!!??

... du fraråder ikke kulhydrater (som jeg forstår!?!), men jeg kan vel ikke bare spise løs af brød (ELSKER brød med ost!!).

Lidt forvirret over, hvad jeg egentlig må spise. Spiser meget mere kød nu, fordi det skulle slanke mere (?), men har også læst flere steder, at kød er usundt(?!).

VH
Jette

Kære Jette

Det handler om to ting.

1) At du indtager færre kalorier, end du forbrænder. Så taber du dig, uanset hvordan du sammensætter kosten.

2) At de kalorier, du indtager, mætter godt og kommer sammen med en masse gode næringsstoffer, din krop har brug for. Så kommer du ned i vægt på en sund måde, og du har meget lettere at holde vægten nede.

Brød med ost er ikke det bedste, du kan spise, men det bliver bedre, hvis du vælger ægte fuldkornsbrød (læs mere på www.fuldkornsprodukter.dk) og en tynd skive kaloriefattig ost.

Du skal absolut ikke spise meget kød i håb om, at det klarer dine vægtproblemer.

De fleste spiser allerede så meget kød, at det skader deres helbred, og endnu mere kød kan på sigt få katastrofale følger. Samtidig er der — i modsætning til, hvad mange tror — ikke bevis for, at meget protein fra kød hjælper overvægtige.

Mere kød skader dit helbred og du risikerer faktisk blot at forværre dine vægtproblemer på længere sigt.


Slanketip ...

Ingen undskyldninger

Mange overvægtige følger et slankeprogram i nogle uger, og spiser så overdreven meget til en fest eller anden lejlighed, hvor de giver sig selv lov til at spise en hel masse af netop det, de tager på af.

Et manglende vægttab kan skyldes de dage og specielle lejligheder, hvor du giver dig selv lov til at spise for meget af det forkerte. Blot få af den slags dage på en måned ødelægger resultatet af et ellers fornuftigt slankeprogram.

Spis fornuftigt hele tiden eller det meste af tiden, og giv aldrig dig selv lov til at svælge i det usunde, blot fordi det er en festlig lejlighed, eller af andre grunde.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab