Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 176. Uge 29, 2011


Små eller store skridt? (2)

To tidligere artikler om emnet:
Små trin er ikke den bedste vej til vægttab
Små eller store skridt?

En relativ ny bog fra Sundhedsstyrelsen: "Små skridt til vægttab – der holder" anbefaler, at du kun gennemfører små ændringer.

I bogen står der blandt andet, at du skal gå langsomt frem og tage små skridt. Endda, at du skal beslutte dig for at gøre mindre, end du tror, du burde gøre, og bestemme dig for at ændre dine vaner langsommere, end du har prøvet tidligere.

Ideen bag bogen er, at vaner skal ændres gradvist i små overkommelige skridt, og man skal afholde sig fra at lave store ændringer.

For mange overvægtige, er den fremgangsmåde desværre et stort skridt i den forkerte retning.

Hvis du vil ned i vægt skal du naturligvis altid foretage så mange eller store ændringer/forbedringer, som du kan overkomme.

Bortset fra det, og lidt for optimistiske udregninger af, hvor meget du vil tabe dig ved at gennemføre små ændringer, er der flere gode tip i bogen.

En lille ændring vil i sagens natur gøre en lille forskel. Mange små ændringer kan gøre en stor forskel, men det kræver, at du er tålmodig.

Når du vælger små ændringer er det vigtigt, at du konsekvent gennemfører NOK små forbedringer i din kost og livsstil til, at du føler det giver dig et vægttab, som er besværet værd.

De fleste bliver skuffede, også selv om de gennemfører mange små ændringer, fordi de slet ikke oplever det vægttab, de forventer.

Hvis du kun gennemfører meget små ændringer over længere tid vil du nemlig kompensere for mange af de små forbedringer, uden du lægger mærke til det, medmindre du er MEGET opmærksom.

De fleste overvægtige har i den grad brug for en eller flere større ændringer i deres vaner, hvis de skal gøre sig håb om at nå og fastholde et fornuftigt vægttab.

Risikoen ved kun at gennemføre de små lette ændringer, er, at du får gjort for lidt ved netop de vaner, der har gjort dig overvægtig.

Det betyder egentlig ikke så meget, hvor hurtigt du taber dig, men det betyder meget, at du er tilfreds med dine fremskridt, og du får gjort noget effektivt ved de vaner og faktorer, der har gjort dig overvægtig.

1) Lær at ændre dine kostvaner og din livsstil på en måde, du kan fastholde.

2) Lær at være tilfreds med ethvert skridt i den rigtige retning.

Især hvis du gruer for store ændringer eller ved med dig selv, at det bliver for svært at gennemføre omfattende ændringer, skal du være tålmodig med dig selv og gennemføre de overkommelige små ændringer først.

Mange små ændringer KAN gøre en stor forskel, så længe du er opmærksom, tålmodig og forventer at vægten kun langsomt går den rigtige vej.

Bogen fra Sundhedsstyrelsen kan downloades her >>

Mit råd: Gennemfør hele tiden så omfattende ændringer, du kan klare, men vær tilfreds med enhver lille ændring, der bringer dig nærmere målet.


Slanketip ...

Vær tålmodig med dig selv

Det er ikke en katastrofe, hvis du ikke får gennemført en ændring, du har sat dig for. Lad dig ikke slå ud. Fortsæt blot med de positive ændringer, du allerede har gennemført, og find flere andre små og store ændringer, du kan gennemføre.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab