Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 183. Uge 38, 2011

Mindre frokost — færre kalorier uden sult

Du kan tabe dig ved at spise et lettere frokostmåltid. Det viser en ny Cornell University undersøgelse, der offentliggøres i oktober nummeret af tidsskriftet Appetite.

Deltagere, der spiste portionskontrollerede frokoster, kompenserede ikke ved at indtage flere kalorier senere på dagen.

17 frivillige spiste alle deres måltider og snacks fra fødevarer leveret af forskningsenheden fra mandag til fredag i fem på hinanden følgende uger.

I den første uge, valgte alle deltagere deres mad fra en buffet.

I de næste to uger udvalgte halvdelen af gruppen, deres frokost ved at vælge mad fra et udvalg af seks portionskontrollerede måltider. De kunne spise så meget, de ønsker, til de andre måltider og mellemmåltider.

I de sidste uger (fire og fem), var betingelserne vendt for de to grupper.

I den periode, hvor deltagerne spiste portionskontrollerede frokostmåltider, tabte de sig i gennemsnit ½ kilo, fordi de indtog 250 færre kcal per dag.

Kilde: David A. Levitsky, Carly Pacanowski. Losing weight without dieting. Use of commercial foods as meal replacements for lunch produces an extended energy deficit.
Appetite. Volume 57, Issue 2, October 2011, Pages 311-317 doi:10.1016/j.appet.2011.04.015

Kommentar:

En lille men interessant undersøgelse, der tyder på, at overvægtige sagtens kan spise mindre til frokost uden at være nervøs for, at de af den grund spiser mere senere.

En lille ændring, der sandsynligvis kan gøre en stor forskel for mange overvægtige.


Slanketip ...

Spis kulhydrater

Det er blevet populært at undgå mad med kulhydrater, men det er kun de raffinerede kulhydrater – som sukker, hvidt brød, almindelig pasta mv., du bør undgå. De indeholder nemlig en masse kalorier uden at mætte særlig godt og uden at give ret mange næringsstoffer.

Det betyder ikke, at det er klogt eller sundt at undgå alle kulhydrater. Mange sunde fødevarer (inkl. frugt, grøntsager, fuldkorn og bælgfrugter) er rige på kulhydrater — men af den gode slags, som du bestemt ikke skal undgå.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab