Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 211. Uge 17, 2012

Fruktose giver ikke ekstra vægtstigning

Forskere har gennemgået og vurderet 41 studier med i alt 756 deltagere og fundet, at mennesker, der indtager ekstra fruktose bagt ind i brød eller tilsat drikkevarer, ikke tager mere på sammenlignet med andre, der fik den samme mængde kalorier fra andre kulhydrater.

Forskere har ellers spekuleret over, om der er noget ved fruktose, som i særlig grad får vægten til at stige. Men det ser altså ikke ud til at være tilfældet.

Undersøgelsen viser, at det ikke er fruktose i sig selv, der giver vægtstigning, men blot indtagelse af ekstra kalorier.

Kilde: John L. Sievenpiper m.fl.
Effect of Fructose on Body Weight in Controlled Feeding Trials: A Systematic Review and Meta-analysis
Ann Intern Med February 21, 2012 156:291-304.

Kommentar:

Vægttab handler om kun eller næsten kun om at forbrænde flere kalorier, end du indtager. Eller at indtage færre kalorier, end du forbrænder.

Indtag færre kalorier.
Forbrænd flere kalorier.


Mail: Stivelse?

Jeg er lidt i tvivl om hvor mange kartofler, rugbrød og grovpasta man kan spise når man som jeg prøver at ændre livsstil. Jeg er ikke overvægtig overhovedet, men vil gerne tabe mig lidt på maven og lårene, og har i den forbindelse købt bogen "spis maven flad".

Principperne i den er lidt lige som noget du beskriver med at undgå for meget stivelse. Jeg syntes ikke jeg bliver rigtigt mæt af hovedmåltiderne når jeg ikke kan spise de mere grove fødevarer, og tænker på om det virkelig kan være rigtigt jeg slet ikke må spise grovpasta, brune ris, rugbrød og kartofler hvis jeg vil tabe mig på maven?

Håber på svar. :)

Venlig hilsen
Rebecca

Hej Rebecca

Det er ikke herfra, du har læst, at du skal undgå stivelse.

Du skal blot vælge de rigtige kulhydrater — altså fuldkornsprodukter som brune ris, hele korn, grovpasta, ægte fuldkornsbrød mv. — når du vælger kornprodukter.
www.fuldkornsprodukter.dk

Det er naturligvis rigtigt, at stivelsesrige fødevarer indeholder flere kalorier end grønsager, og i nogle tilfælde mætter lidt mindre end fx bælgfrugter i forhold til kalorier. Men en kost, der hovedsagelig består af fuldkornsprodukter, bælgfrugter og masser af grønsager, er en rigtig sund og effektiv slankekost (så længe du ikke indtager for mange kalorier, naturligvis).

Stivelsesrige hele korn er jo fx fantastiske til at give en lang mæthedsfornemmelse på en sund måde.

Læs evt. artiklen: Hele korn giver mæthed i lang tid

Du taber dig på maven på samme måde som du taber dig alle andre steder, nemlig ved at indtage færre kalorier, end du forbrænder.

Fedt på maven bryder sig især ikke om motion, så mere motion er en god måde at forbrænde fedt på maven — især når du ellers ikke er overvægtig. Og maveøvelser kan stramme mavemusklerne op.

Med venlig hilsen
John Buhl


Slanketip fra en læser ...

Vand med citron

Et godt slanketip er at drikke vand med citron i til maden i stedet for drikkevarer med kunstige sødemidler.

Venlig hilsen
Eva Nüchel Petersen

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab