Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 215. Uge 21, 2012

Vægttab mindsker inflammation

Inflammation (betændelse) er en forsvarsmekanisme, kroppen selv sætter i gang — fx pga. en infektion med bakterier eller virus.

En undersøgelse har vist, at overvægtige kvinder, som tabte mindst 5 procent af deres kropsvægt, havde en reduktion i markører for inflammation.

Altså et tydeligt tegn på, at vægttab mindsker tendensen til inflammation.

Kvinderne i forsøget deltog alle i et slankeprogram, som havde det mål, at deltagerne skulle tabe 10% af deres vægt i løbet af et år ved at ændre kosten med eller uden motion.

Forskerne målte niveauer af C-reaktivt protein, serumamyloid A, interleukin-6, leukocyt-og neutrofil hos 439 kvinder. Disse stoffer er markører for inflammation og siger noget om graden af betændelsestilstande i kroppen.

Efter et år var C-reaktivt protein reduceret med 36,1 procent i den gruppe, der kun tabte sig med kostændringer, og med 41,7 procent i den gruppe, der tabte sig både med kostændringer og motion. Interleukin-6 faldt med 23,1 procent i kostgruppen og 24,3 procent i kost- og motionsgruppen.

Forskerne fandt også, at motion uden samtidig at tabe sig med kostændringer kun havde ringe virkning på betændelsesmarkører.

Kilde: Anne McTiernan m.fl. Effects of a Caloric Restriction Weight Loss Diet and Exercise on Inflammatory Biomarkers in Overweight/Obese Postmenopausal Women: A Randomized Controlled Trial. Cancer Res May 1, 2012 72:2314-2326; doi:10.1158/0008-5472.CAN-11-3092

Kommentar:

Overvægt øger tendensen til inflammation i kroppen. Det er ikke kun vægttab men også sundere livsstil, der mindsker inflammation. Fx:


Mail: Forespørgsel omkring sukker

Jeg har nu gennem flere forskellige kost-kyndige personer hørt, at det ikke er fedtet med sukkeret, der gør os fede – er det korrekt i ”din verden”??

Der er snart så mange forskelligartede opfattelser af, hvad der kan og bør spises, hvis man vil tabe sig – ærgerligt, for det bevirker at man indimellem mister gejsten!!

Jeg har tidligere spist havregryn til morgenmad, men dette er – ifølge flere diætister – heller ikke smart, hvis man vil tabe sig. Hvad mener du??

Jeg ved godt, at man skal holde sig fra stivelse, såsom hvid pasta, hvide ris, kartofler og til dels rugbrød, men har nu erfaret, at der er en del sukker i rugbrød, som jo ellers også indeholder mange andre gode næringsstoffer – hvad er DIN mening om rugbrød??

Knækbrødet WASA SPORT – er det ok? som evt. erstatning for rugbrødet??

Vil glæde mig til at høre om din mening omkring sukker – som af mange betegnes som et giftstof!!! Af samme årsag kommer vel udtrykket ”sukkernarkoman”!!

Mvh
Kirsten

Hej Kirsten

Korrekt i min verden:

Læs mere i min bog Sikker Slank.

Med venlig hilsen
John Buhl


Slanketip fra en læser ...

Øllebrød uden sukker

Øllebrød uden sukker er fyldt med fibre og kaloriefattigt. Øllebrød er billigt - det giver følelse af mæthed og maven får noget at arbejde med.

Som mellemmåltid kan man spise 2-3 stykker knækbrød med højst mulig fiberindhold.

Spis varieret og glem endelig ikke de små mellemmåltider. Spis hellere små hyppige måltider end få store måltider.

Venlig hilsen
Eva Nüchel Petersen

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab