Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 222. Uge 31, 2012

Proteinrig og kulhydratfattig kost øger risiko for hjertesygdomme

Mange overvægtige er på slankekure, der indeholder mere protein og mindre kulhydrat end de mængder, der normalt anbefales.

Men, som vi har været inde på flere gange tidligere, så viser flere undersøgelser, at det kan være en rigtig dårlig idé.

Læs også:

Kulhydratfattig, fedtrig kost øger risiko for hjerte-kar-sygdomme

Kan for meget protein være skadeligt?

Proteinkure med kød skader helbredet

Nyt studie advarer mod risiko for nyreskader på proteinkure

Kalorier afgør vægten uanset hvor de kommer fra

Gang i stofskiftet med protein?

Proteinkure og -diæter

Nu har endnu en undersøgelse vist, at for meget protein og for lidt kulhydrat i kosten giver øget risiko for hjertesygdomme.

Det er en omfattende undersøgelse offentliggjort i British Medical Journal.

43.396 svenske kvinders kostvaner blev fulgt i en periode på 16 år.

De kvinder, der spiste en kost med lavt indhold af kulhydrater og et højt proteinindhold, øgede deres risiko for hjertesygdomme.

For hver 10 procent fald i indtagelsen af kulhydrater eller stigning i proteinindtagelse var der en 5 procent øget risiko for hjertesygdomme.

Kilde: Pagona Lagiou, Sven Sandin m.fl. Low carbohydrate-high protein diet and incidence of cardiovascular diseases in Swedish women: prospective cohort study. BMJ 2012; 344 doi: 10.1136/bmj.e4026 (Published 26 June 2012). Artiklen kan læses på engelsk her

Kommentar:

Undgå at indtage mere protein, end du har brug for (en almindelig dansk kost indeholder allerede nok eller mere end nok protein).

Sørg for at spise nok mad med sunde kulhydrater — altså frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter og bælgfrugter. De er samtidig fiberrige, og de fleste overvægtige får alt for lidt kostfibre i kosten. De indeholder også masser af gavnlige plantestoffer, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

Alle disse gavnlige stoffer i kulhydratholdige/kulhydratrige fødevarer er i høj grad med til at beskytte os mod sygdomme.


Nyt slankekursus

NYT gratis slankekursus til alle, der har bogen Sikker Slank.
(Har du ikke bogen kan den købes her >>)

Kurset indeholder en trinvis gennemgang af bogen Sikker Slank (6. udgave) samt supplerende og uddybende oplysninger, tips og forslag.

Det er let at lade sig friste til at prøve løsninger, der ikke kræver, at du ændrer de vaner, du har lært at holde af. Derfor bliver mange fristet til at gøre andet end beskrevet i bogen.

Samtidig er det tydeligt, at de overvægtige, der efterlever programmet, både får det bedre og taber sig på en fornuftig måde.

I et forsøg på at få flere til at gennemføre anbefalingerne i bogen, og opnå de forventede resultater, har jeg sammensat et slankekursus, som uddyber en del af teksterne i bogen, giver supplerende oplysninger og flere tips til, hvordan du lettest overkommer at ændre de vaner, der giver overvægt.

Når du har gennemført kurset har du mulighed for at stille spørgsmål, hvis der stadig er noget, du er i tvivl om.

Tilmelding: Du går ind på netboghandler.dk og skriver kodeordet som nævnt på side 231 i bogen. Derefter kommer du til en side, hvor du både kan hente ekstra materialer og tilmelde dig kurset.

God fornøjelse!

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab