Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 223. Uge 32, 2012

Sammenhæng mellem fedme og vennekreds

En undersøgelse der involverede 1.775 gymnasieelever giver nye beviser for, at en persons vennekreds kan påvirke vægten. Vi har nemlig let ved at kopiere vores venners kost- og motionsvaner.

Undersøgelsen viste, at eleverne var mere tilbøjelige til at tage på i vægt, hvis deres venner vejede mere, end de selv gjorde.

Omvendt var studerende med venner, der var slankere end dem selv, slankere eller tog langsommere på i vægt.

De studerendes sociale netværk påvirkede også, hvor aktiv han eller hun var i sport. (Ved sociale netværk mener forskere ansigt til ansigt venner, ikke fx Facebook-venner.)

Elever, der var tæt på at veje for meget, men som havde slanke venner (gennemsnitlig BMI 20), havde 40 procent chance for at tabe sig i fremtiden, og en 27 procent risiko for at tage på. Men hvis en elev, der var tæt på at være overvægtig, havde overvægtige venner (gennemsnitlig BMI 30), var der en 15 procent chance for, at den studerendes vægt ville falde, og en 56 procent risiko for, at den ville stige.

Kilde: Shoham DA, Tong L, Lamberson PJ, Auchincloss AH, Zhang J, et al. (2012) An Actor-Based Model of Social Network Influence on Adolescent Body Size, Screen Time, and Playing Sports. PLoS ONE 7(6): e39795. doi:10.1371/journal.pone.0039795. Hele artiklen kan læses på engelsk her

Kommentar:

Vi påvirkes ofte mere af vores omgivelser og omgangskreds, end vi umiddelbart er klar over, og det sociale kan på flere måder spille en vigtig rolle, når du ønsker at tabe dig.

Både som beskrevet ovenfor og det faktum, at vi alle har mere eller mindre tendens til at efterligne andres opførsel omkring os, og dårlige vaner har en tendens til at spredes gennem sociale netværk.

Faktisk har en tidligere undersøgelse vist, at blot det at tænke på en person, der udøver selvkontrol (fx ved at dyrke regelmæssigt motion), kan gøre dig mere tilbøjelig til at holde fast i dine finansielle mål, karrieremål eller andet, der kræver, at du udøver selvkontrol.

Læs artiklen Selvkontrol smitter

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab