Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 233. Uge 42, 2012

Selv lidt motion giver mental velvære hos overvægtige teenagere

At være overvægtig kan have mange sundhedsmæssige konsekvenser. Men især overvægtige unge har også en øget risiko for at være utilfredse med deres kroppe, opleve social fremmedgørelse og et lavt selvværd. Derfor satte Dr. Gary Goldfield og hans forskerkolleger sig for at finde ud af, hvordan motion kan påvirke disse faktorer i teenageårene.

30 unge i alderen 12-17 år blev tilfældigt udvalgt til to ugentlige perioder, hvor de enten cyklede på motionscykel til musik efter eget valg eller deltog i et interaktivt computerspil efter eget valg.

Forsøget varede i 10 uger. Efter de 10 uger viste det sig, at den gruppe teenagere, der motionerede, generelt følte, at de klarede sig bedre i skolen, havde et bedre socialt liv og havde det bedre med deres krop og udseende.

Kilde: Gary S. Goldfield m.fl. The Effects of Aerobic Exercise on Psychosocial Functioning of Adolescents Who Are Overweight or Obese. Journal of Pediatric Psychology first published online September 30, 2012 doi:10.1093/jpepsy/jss084

Kommentar:

Udover de positive virkninger beskrevet i ovennævnte undersøgelse er det sandsynligt, at vægten i sig selv slet ikke er et sundhedsmæssigt problem for de overvægtige, der spiser sundt, sover godt og dyrker nok motion.


Slanketip ...

Dans dig slankere

Dans giver smidighed, muskelstyrke, god kondition og et godt humør — og så forbrænder dans masser af kalorier.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab