Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 235. Uge 44, 2012

Sundhedsvejledere (coaches) kan være nøglen til succes med vægttab

I den første undersøgelse af sin art, deltog 44 svært overvægtige i et slankeprogram, hvor forskerne tilfældigt tildelte de overvægtige til tre forskellige typer sundhedscoaches:

De overvægtige mødtes med deres coach 12 gange i løbet af 24 uger.

Alle coaches blev uddannet i passende coaching strategier.

Mens alle tre grupper opnåede klinisk signifikant vægttab, havde de deltagere, der blev styret af professionelle og ufaglærte coaches, mest succes. De tabte i gennemsnit mere end 9 procent af deres kropsvægt sammenlignet med knap 6 procent i mentor-gruppen.

Kilde: Tricia M. Leahey and Rena R. Wing. A Randomized Controlled Pilot Study Testing Three Types of Health Coaches for Obesity Treatment: Professional, Peer, and Mentor. Obesity (25 june 2012. doi:10.1038/oby.2012.179)

Kommentar:

Dette er et af flere studier, der tyder på, at det ikke er vejlederen, coachen, diætisten eller en anden fagperson, der gør den store forskel.

Det afgørende — hvis ellers slankeprogrammet er nogenlunde fornuftigt — er, at overvægtige får den støtte og opbakning, de har brug for.


Slanketip ...

Bevæg dig lidt mere

Selv om du evt. er i dårlig form eller føler dig alt for uoplagt eller træt til at dyrke motion, kan du altid fokuserer på at bevæge dig bare lidt mere i dagligdagen.

Det hele tæller med, og enhver øget fysisk aktivitet er bedre end ingenting.

En meget sund form for motion er gåture, og her kan næsten alle være med.

Hvis du er i dårlig form og vant til et meget stillesiddende liv, og du begynder at gå en rask tur på 20 min et par gange dagligt, vil du i løbet af kort tid mærke øget velvære — og du er måske pludselig i gang med at bryde en ond cirkel, indføre en mere aktiv livsstil og komme ned i vægt.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab