Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 237. Uge 46, 2012

Et urForældres stress forbundet med børns overvægt, indtagelse af junkmad og mindre fysisk aktivitet

Forældre med mange stressfaktorer i deres liv er mere tilbøjelige til at have overvægtige børn. Det viser en ny undersøgelse. Barn spiser is

Det viste sig også, at når forældrene opfatter sig som værende stressede, spiser deres børn oftere fastfood, sammenlignet med børn hvis forældre føler sig mindre stressede.

Nogle af de stressfaktorer hos forældre, der er forbundet med fedme blandt børn, er dårlig fysisk og mental sundhed, økonomiske problemer og at være enlig mor eller far.

Kilde: Elizabeth P. Parks m.fl. Influence of Stress in Parents on Child Obesity and Related Behaviors. Pediatrics 2012 130:e1096-e1104; doi:10.1542/peds.2012-0895. Abstract

Kommentar:

Stress er indirekte en væsentlig årsag til overvægt, eftersom stress får de fleste mennesker til at spise mere af det forkerte.

Denne undersøgelse viser, at stressede forældre åbenbart også medvirker til flere overvægtige børn, der samtidig har en mere usund livsstil.

Læs mere om stress, og hvad du kan gøre i artiklen: Din reaktion på stress påvirker dit helbred


Mail: For lidt protein gør os tykke

Jeg er begyndt at tabe mig efter jeg spiser mere protein og mindre kulhydrat (holder mig nu næsten helt fra sukker og hvidt brød!). Forstår ikke, hvorfor du er så kritisk overfor proteinkure!? Hvad siger du til videnskabsbeviser for at protein er bedst til vægttab og holde vægten nede!? ... jeg har også læst om stenalderkost, og tror virkelig at vi er blevet tykkere, fordi mennesker nu spiser mere korn og mindre kød!! ...

mvh
Ingrid

Hej Ingrid

Jeg hører ofte argumenter, der ligner dem, du kommer med her, så vi tager det lige en gang til:

Der er ikke videnskabelig bevis for at mere protein er bedst til overvægtige, der ønsker at tabe dig. Det er heller ikke videnskabeligt bevist at det er sikkert, at indtage store mængder protein over længere tid. Det er et meget risikabelt eksperiment, hvis de ekstra proteiner kommer fra animalske fødevarer.

Det er en skrøne, at vi fyldte os med kød i stenalderen.

For lidt protein forklarer ikke den stigende forekomst af overvægt og fedme:

1) Befolkningens proteinindtag er steget markant over de sidste 50 til 100 år. Det samme er antallet af overvægtige og svært overvægtige.

2) Veganere (som hverken spiser kød, fisk, æg, fjerkræ, mælkeprodukter) vejer i gennemsnit 13-14 kilo mindre, end kødspisere, selv om de indtager mindre protein.

Det er altså næppe "for lidt protein", der er skyld i øget forekomst af overvægt og fedme.

Får du allerede nok protein (og de fleste danskerne får allerede mere end nok protein i kosten), er det både unaturligt og skadeligt at satse på at indtage endnu mere protein.

Med venlig hilsen
John Buhl

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab