Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 242. Uge 02, 2013

Aerob træning giver mere vægt- og fedttab end styrketræningbadminton

Aerob træning — altså fx løb, gang, cykling, svømning, aerobic, dans, boldspil, roning o.l. — er den bedste form for motion til at forbrænde fedt ifølge forskere, der sammenlignede aerob træning, styrketræning, og en kombination af de to.

Undersøgelsen er den største randomiserede undersøgelse med det formål at analysere ændringer i kropssammensætning fra de tre former for motion blandt overvægtige.

Aerob træning har vist sig at være en effektiv måde at tabe sig på, men mange mener, at styrketræning også er vigtig for vægttab, fordi det antages at styrketræningens opbygning af mere muskelmasse vil øge hvilestofskiftet og derved medvirke til vægttab.

234 overvægtige eller fede voksne deltagere i studiet blev tilfældigt tildelt en af tre grupper:

1) en gruppe, der styrketrænede

2) en gruppe, der udførte aerob træning

3) En gruppe, der både gennemførte aerob træning plus styrketræning.

De deltagere, der deltog i aerob træning og aerob træning plus styrketræning tabte sig mere end de deltagere, der kun styrketrænede (som faktisk tog lidt på pga. øget muskelmasse).

Aerob træning var også en mere effektiv metode til at forbrænde kropsfedt. Den gruppe, der udførte aerob træning, brugte i gennemsnit 133 minutter om ugen på deres træning og tabte sig, mens styrketræningsgruppen brugte ca. 180 minutter på deres træning uden at tabe sig.

Den gruppe, der både styrketrænede og udførte aerob træning, trænede dobbelt så længe, som de andre grupper. De tabte sig, men ikke signifikant mere end gruppen, der kun dyrkede aerob træning. Gruppen oplevede dog det største fald i taljemål, hvilket kan tilskrives den længere tid, deltagere brugte på at træne.

Kilde: Leslie H. Willis m.fl. Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. J Appl Physiol December 15, 2012 113:1831-1837; published ahead of print September 27, 2012, doi:10.1152/japplphysiol.01370.2011. Hele undersøgelsen kan læses her

Kommentar:

Der er mange gode grunde til også at styrketræne, men når det handler om at bruge tiden så effektivt som muligt for at tabe sig er aerob træning bedst.

Det vil sige alle former for motion eller bevægelse, hvor du får godt gang i kroppen. Det kan fx være en rask gåtur, jogging, løb, cykling, svømning, dans o.l.

Det gælder om så ofte som muligt i løbet af dagen at komme op i omdrejninger og øge forbrændingen af kalorier.


Slanketip ...

Gør din motion sund og effektiv

Vær seriøs med at gøre nok bevægelse og motion til en vane — til en naturlig del af din livsstil. Det er ikke så svært endda.

Du kan gøre meget for at gøre den tid, du bruger på motion, så sund og effektiv som muligt.

Se den interessante udsendelse om motion på DR: Sandheden om motion

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab