Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 245. Uge 05, 2013

Fast dig sundere og slankereKvinde spiser salat

I bogen The Fast Diet foreslår Dr. Michael Mosley at den bedste måde at tabe sig på er at spise, som du plejer, fem dage om ugen og halvfaste i to dage, hvor du kun indtager 1/4 af de kalorier, du normalt indtager — eller omkring 500 kcal for kvinder og 600 kcal for mænd.

På den måde bliver det muligt at spise, som du er vant til, det meste af tiden og alligevel både tabe dig og forbedre dit helbred.

Den bedste løsning er naturligvis at gennemføre de nødvendige ændringer i din kost og livsstil med det samme, men for de overvægtige, som endnu ikke føler sig i stand til at ændre synderligt på deres kostvaner — eller ikke har lyst — er ideen slet ikke så tosset.

Det er helt naturligt for kroppen at være uden mad i en periode eller klare sig med kun lidt mad — frem for hele tide at spise (mere end) nok mad.

Tidligere oplevede mennesker ofte perioder med mangel på mad, og kroppen er bygget til let at kunne faste og halvfaste i perioder.

Hvis du vælger regelmæssige fasteperioder, bør det ikke erstatte en sundere livsstil, men fasteperioder kan være en rigtig fin måde at komme godt i gang på.

Og især, hvis du har lidt for let ved at indtage for meget sukker og fedt, vil enten en daglig fasteperiode eller et par dage om ugen, hvor du halvfaster være en god løsning.

Du har altså to muligheder:

1) Fastedage.

Du vælger en eller to dage om ugen, hvor du kun indtager 500-600 kcal. dagligt. De andre dage spiser du, som du plejer (men gør naturligvis, hvad du kan, for at spise så sundt som muligt). Du kan fx vælge at faste mandag og torsdag (mandag kan være en god dag, eftersom du måske lige "kom til" at spise for meget sukker, fedt eller andet "hyggemad" i weekenden).

BBC bragte et interessant interview med Dr. Michael Mosley om denne måde at faste på: Diet doctor urges intermittent fasting

2) Daglige fasteperioder

Du kan også vælge at faste ca. 16 timer i døgnet, og indtage alle dagens måltider indenfor en 8 timers periode.

Du kan fx vælge ikke at spise efter kl. 19:00 om aftenen, springe morgenmaden over næste dag og først begynder at spise ved frokosttid. Altså ingen mad i ca. 16 timer, heller ikke snacks og mellemmåltider. Drik blot vand, te eller kaffe (ingen sodavand, juice eller andet med kalorier).

Læs artiklen: Kan en daglig fasteperiode hjælpe mod fedme

Du kan evt. også kombinere ovenstående, så du fx kun har en enkelt fastedag om ugen (fx mandag) og de andre dage faster du 16 timer i døgnet — men med den undtagelse, at du giver dig selv lidt "plads" til hyggemad i weekenden efter 19:00.

Og der kan være andre måder at tilpasse ideen om faste til ens dagligdag, så det bliver lettere at overholde.

De gavnlige virkninger af disse fasteperioder inkluderer:

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab