Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 257, uge 18, 2013

Vægttab kan forebygge og behandle slidgigt hos svært overvægtigeSlidgigt i knæ

Vægttab kan forhindre og betydeligt lindre symptomerne på slidgigt. Det viser en gennemgang af videnskabelige undersøgelser.

Fedme kan faktisk udløse de biomekaniske og inflammatoriske ændringer, der forårsager slidgigt, samt den smerte og tab af bevægelighed, der er forbundet med slidgigt.

Forskere konkluderer, at omkring halvdelen af tilfælde med slidgigt i knæene kan undgås, hvis fedme fjernes som en risikofaktor.

Øget vægt og belastning på led øger det slid, som leddet udsættes for. Derfor vil vægttab næsten altid i det mindste give lindring.

Fedtvæv (det hvide fedtvæv) fungerer også som et endokrint organ, der producerer en række hormoner, og giver øget inflammation i kroppen hos overvægtige.

Kilde: Ryan C. Koonce and Jonathan T. Bravman. Obesity and Osteoarthritis: More Than Just Wear and Tear. J Am Acad Orthop Surg March 2013 ; 21:161-169.; doi:10.5435/JAAOS-21-03-161

Kommentar:

Der er flere grunde til, at overvægtige bør tabe sig på en sund måde. En af dem er, at sund kost (frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter) og motion mindsker betændelse (inflammation) i kroppen.

Læs evt. mere om inflammation/betændelse, og hvad du kan gøre, i artiklerne:

Sammenhæng mellem betændelse og kroniske sygdomme

Sammenhæng mellem betændelse og depression

Betændelseshæmmende kost


Slanketip ...

Væn dig til en fiberrig kost

Er du ikke vant til at få ret mange kostfibre i din kost, har du måske svært ved at fordøje fibrene i en ny og sundere slankekost, og du risikerer at få ekstra meget luft i maven.

Prøv følgende:

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab