Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt nr. 26. 18. september 2004

1) Vægttab gennem proteiner eller kulhydrater?
2) Fedtfattigt lige så godt som Atkins
3) Eksperter advarer mod populær slankekur
4) Slankekrav sender piger ud i efedrin-misbrug

1) Vægttab gennem proteiner eller kulhydrater?

En gruppe danske forskere med Arne Astrup i spidsen har i tidsskriftet The Lancet evalueret de undersøgelser, der findes omkring Atkins diæten. Deres konklusion er, at der ikke findes videnskabeligt belæg for, at Atkins kuren er vejen til et varigt vægttab. Det eneste råd, der er videnskabeligt belæg for, er at reducere kalorie- og fedtindtaget i kombination med fysisk aktivitet.

Eksperterne er altså ikke enige med Atkins i, at man skal spise mindre kulhydrat i form af frugt, grønsager, og fuldkornsprodukter som rugbrød og havregryn.
(altomkost.dk 7. september 2004)

2) Fedtfattigt lige så godt som Atkins

Den omdiskuterede Atkins slankekur, der skærer ned på brød, ris, pasta og kartofler og op for fedt og proteiner i kød og mælk, har været emnet for en dansk undersøgelse foretaget på Institut for Human Ernæring på Landbohøjskolen i København.

Efter et halvt år havde dem på Atkinskuren tabt 3,9 kilo mere end dem på den fedtfattige kur, mens vægttabet stort set var det samme efter 12 måneder.

Den umiddelbare succes ved Atkinskuren kan dog have en bagside, når der skæres ned på frugt, grøntsager og fuldkornsbrød øger det måske risikoen for hjerte-karsygdomme og kræft, vurderer Astrup.
(infopaq.dk 03-09-2004; The Lancet, September 4, 2004).

Kommentar:

Efter et år var vægttabet stort set det samme på en fedtfattig kur og Atkins. Af de to kure er fedtfattig derfor langt bedre, eftersom Atkins øger risikoen for flere sygdomme og en fedtfattig slankekur trods alt mindsker risikoen for visse sygdomme.

Den bedste slankekur er hverken Atkins eller fedtfattig.

En både sund og effektiv slankekur skærer ned på både fedt og raffinerede kulhydrater.
http://www.sikkerslank.dk

3) Eksperter advarer mod populær slankekur

Danske ernæringseksperter advarer mod kulhydratfattige kure. Kurene har bivirkninger og kan få konsekvenser for helbredet, viser en ny amerikansk undersøgelse.

Den nye undersøgelse viser, at Atkins-slankekuren kan give bivirkninger som diarré, udslæt, hovedpine, svimmelhed og forstoppelse. Og man ved endnu ikke hvilke konsekvenser kuren har på knogler og nyrer.
(Kaare Skovmand, Politiken 09. juni 2004)

4) Slankekrav sender piger ud i efedrin-misbrug

Farlige og ulovlige piller med efedrin som hurtigtvirkende slankemidler florerer i fitnessmiljøet blandt piger, der gerne vil skyde genvej til flad mave og slanke lår.

Det skriver Fyens Stiftstidende og NORDJYSKE Stiftstidende.

Pillerne, som er ulovlige i Danmark, medmindre de specifikt ordineres af lægen, kan lynhurtigt skaffes på nettet via udlandet eller i det lokale solcenter.
(jyllandsposten.dk 5. september 2004)

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab