Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 265, uge 26, 2013

Kaloriefattige slankekure kan give bagslagSlankekur

Resultatet af en ny undersøgelse tyder på, at en kaloriefattig kur øger belønningsværdien af fødevarer — og det gælder især kalorierige og appetitvækkende fødevarer.

Jo mere succes mennesker har med kaloriefattige slankekure desto større vanskeligheder, står de derfor overfor, når de skal opretholde begrænsningen, og fastholde deres vægttab.

Resultatet af denne undersøgelse tyder på, at en slankekur, der er kendetegnet ved, at man springer måltider over og faster, vil være mindre vellykket end vægttab, der er baseret på indtagelse af sunde fødevarer med lav energitæthed.

To grupper med henholdsvis 34 og 51 unge deltagere begrænsede deres kalorieindtag, svarende til, hvordan de fleste overvægtige begrænser kalorieindtagelsen, når de vil tabe sig.

Deltagerne blev hjernescannet efter de havde fastet i nogle timer.

Forskerne kunne se, hvordan hjernen reagerede, når en deltager blev udsat for og forestillede sig at indtage velsmagende mad, ikke-velsmagende mad og glas med vand, der blive vist på billeder.

Det viste sig, at begrænsning i fødeindtagelsen øgede belønningsværdien af fødevarer.

Kilde: Eric Stice m.fl. Relation of dietary restraint scores to activation of reward-related brain regions in response to food intake, anticipated intake, and food pictures. NeuroImage, Volume 55, Issue 1, 1 March 2011, Pages 233-239

Kommentar:

Denne undersøgelse viser, at kortere fasteperioder eller perioder med begrænset kalorieindtagelse øger belønningsværdien af fødevarer, og derfor let kan føre til uhensigtsmæssige valg af fødevarer.

For overvægtige, som foretrækker eller ikke kan lade være med at spise mad med for mange kalorier kan faste være en slags løsning.

Læs også:

Kan en daglig fasteperiode hjælpe mod fedme

Se evt. også en udsendelse om faste her

Faste er generelt set ikke en god slankekur, selv om det både kan være sundt og slankende at faste — hvis du kan gøre det til en vane uden at overspise i det forkerte, efter du har fastet.

Der kan være mange gavnlige egenskaber ved at faste, og en korrekt gennemført faste kan faktisk mindske trangen til bestemte usunde fødevarer.

Efter en kort faste vil trangen til stimulerende mad ofte være øget.

Under en faste på 3-8 dage forsvinder trangen til stimulerende fødevarer. Derfor kan faste være en fremragende metode til at overvinde afhængighed af bestemte usunde fødevarer.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab