Sikker Slank bogpakke

Slankenyt logo


Find os på FACEBOOK >>

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Mere Vegetar Light

Slankenyt 275, uge 39, 2013

Fastekure som slankekure?kvinde faster

Michael Mosley bog The Fast Diet er nu blevet oversat til dansk, og flere bøger om faste er på vej.

Det er derfor sandsynligt, at mange overvægtige vil føle sig fristet til at bruge faste som en smart genvej til vægttab.

Mange holder så meget af deres nuværende livsstil, at de gerne sulter en dag eller to om ugen, hvis det betyder, at de kan fortsætte med at spise, som de plejer, resten af tiden.

Det er en pris, de gerne betaler for at kunne fortsætte med at spise, som de har lyst til i de dage, hvor de ikke faster.

Hvis faste bruges i et forsøg på at tabe sig samtidig med en al for høj indtagelse af kalorierige/kalorietætte fødevarer det meste af tiden, er det ikke en smart løsning.

Der er flere fordele ved at faste — og i nogle tilfælde kan en eller flere fasteperioder gøre underværker — men regelmæssig faste som slankekur er ikke nødvendigvis en god løsning.

Hvis du vælger regelmæssig faste som en hjælp til vægttab, så vælg forlænget daglig faste, som beskrevet i artiklen: Fastekure

Uanset, hvordan du evt. vælger at faste, så brug aldrig fasteperioder som en erstatning for sundere kostvaner.


Mail: Succes med grøntsagssuppe

Hej John.

Meget interessant artikel (Kalorietæthed er nøglen til vægttab), og jeg var allerede gået i gang med at afprøve det for en halv snes dage siden.

Jeg spiste sundt og forsøgte at undgå alt med sukker og fedt, men lige lidt hjalp det. Jeg tænkte altid på mad, og vægten stod næsten stille. Jeg småspiste, selv om det var sunde ting, jeg tog, talte kalorierne op hver dag.

Da jeg får betablokkere, og disse sænker hjertets og kroppens aktivitet, tabte jeg mig næsten ikke på en sund, mager kost.

Derfor begyndte jeg på en suppe, lavet af danske, lettilgængelige og derfor også billige grøntsager. På disse ca. 10 dage har jeg nu tabt mig 2½ kg, og jeg er glad!

De første dage fik jeg en sultfornemmelse et stykke tid efter, jeg havde spist, somme tider tog jeg et stk. knækbrød med en skive ost eller et stykke frugt, og somme tider ignorerede jeg den, og så forsvandt den.

Jeg har et stykke tid haft en trykkende/klemmende fornemmelse efter et måltid i hvad jeg kalder for solar plexus. Dette er helt forsvundet nu. (en god sidegevinst, da jeg gik og var bange for, det var noget med mit hjerte)

Jeg spiste suppen, når jeg havde lyst til mad, og jeg nyder den stadig.

Hvis jeg spiser en tomatsuppe eller anden færdiglavet pose/pulversuppe, ved jeg, at mit væskeniveau i kroppen stiger med ½-3/4 kg/liter. Det regner jeg med er på grund af det større saltindhold i sådan en suppe. Det forsvinder på ca. et døgn. Jeg bruger denne suppe hvis jeg trænger til smagsforandring.

Jeg har som sagt tabt mig et par kg, føler mig lettere (!) og mere energisk. Og gladere, da jeg kan se, at det nytter noget.

Man kan spise utallige supper, mere eller mindre sunde og med forskellig smag. Jeg har tidligere afprøvet en del, men jeg vender tilbage til denne danske klassiker:

½ hvidkålshoved, fintsnittet
1 porre, skåret i ringe, tykkelsen efter behag
4 forårsløg, brug det hele (eller alm. løg) i stykker på ½-1 cm
3-4 mellemstore gulerødder i skiver, gerne lidt tykke
4-5 mellemstore kartofler, skåret i stykker
2 spsk. rapsolie til svitsning
2 liter vand
1 okse-suppeterning
½-1 grøntsags-suppeterning
1 tsk. salt til tilsmagning til sidst
3-4 grene timian
persille efter behag, groft hakket
løvstikke, ganske lidt, hvis du har det i haven, (hel så det kan fiskes op)
(lidt revet/knust muskatnød, hvis du kan lide denne smag)

Svits hurtigt og let i olien gulerødder og kartofler, tilsæt og svits hvidkål, porre og forårsløg
(pas på, det ikke brænder på her)
Tilsæt vand, suppeterninger og krydderurter.
Bring i kog og kog det 10-20 minutter, til grøntsagerne er møre, som du vil have dem.
Smag til med salt, pas på, for der er salt indbygget i suppeterningerne!

Så er suppen færdig, og den kan spises, når jeg får lyst og i stedet for frokost, middag eller som et mellemmåltid.

Suppen opbevares fint i køleskabet et par dage, indtil jeg har spist den.

En gevinst er, at jeg har ikke samme fokus på mad og mellemmåltider, som jeg havde før.

Min sultfornemmelse er næsten helt forsvundet. Jeg har det også fysisk godt, ikke noget med rysteture eller svaghed i kroppen, virkelig en dejlig fornemmelse.

Jeg bliver ved, indtil jeg har tabt de ca. 10 kg overvægt, jeg har erhvervet mig. På denne måde går det fint.

Jeg husker at få mine traveture, og haven kræver også en del af mig lige nu. Det er ikke længere uoverkommeligt.

Dette er bare for at fortælle, at det kan nytte, og at jeg er glad for dine nyhedsbreve, John, og at det meste bliver læst/skimmet/brugt herhjemme.

Hilsen
Henny Hansen

Bog om slankeværdi

Helbredende kost

Kunsten at ændre vaner