Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 277, uge 41, 2013

Fokus på at fastholde vægten hjælper overvægtigeVejning

I en undersøgelse blev 194 overvægtige kvinder sat på et program, der skulle hjælpe dem med at vedligeholde deres nuværende vægt (ikke at tabe sig).

Forskerne fandt, at de fleste overvægtige (62 %) blev hjulpet til at fastholde deres vægt — eller alligevel tabe sig i løbet af et år, selv om det ikke var formålet.

Kvinder blev hjulpet til at holde sig til en sundere livsstil ved blandt andet at undgå fastfood, se mindre tv, og blot mindske deres kalorieindtag med 200 kcal dagligt.

De blev også undervist i, hvordan man læser varedeklarationer og, hvordan man finder kalorielette retter på restaurantmenuer.

I gennemsnit tabte kvinderne et kilo i perioden.

Kilde: Gary G. Bennett. Behavioral Treatment for Weight Gain Prevention Among Black Women in Primary Care PracticeA Randomized Clinical Trial. JAMA Intern Med. Published online August 26, 2013. doi:10.1001/jamainternmed.2013.9263. Abstract

Kommentar:

Det interessante ved denne undersøgelse er, at selv om programmet kun havde til formål at forhindre vægtstigning blandt deltagerne, tabte de fleste sig.

Selv om der kun var tale om et meget beskedent vægttab (eftersom formålet ikke var vægttab) er det alligevel overraskende med den høje procentdel af kvinderne, der havde succes med vedligeholdelse eller vægttab, eftersom tendensen er, at overvægtige langsomt tager på over tid.

Det er i øvrigt vigtigere, at du har en fornuftig strategi for, hvordan du vil fastholde et opnået vægttab, end at det går stærkt med at komme ned i vægt.

Hellere et mindre vægttab fra små overkommelige ændringer end et stort vægttab fra en slankekur, som alligevel ikke holder.


Slanketip ...

Prøv med et glas vand

Har du lyst til en sodavand eller sød saft, så prøv først at drikke et glas vand. Måske du blot var tørstig. Vent lidt og se om ikke trangen er væk.

Har du stadig lyst til en sodavand, kan du evt. blot vente til lysten forsvinder igen (det gør den) eller fx klare dig med en danskvand.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab