Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 291, uge 04, 2014

Motion mod overvægt og fedmegenerLøber på løbebånd

Overvægt får børn til at bevæge sig mindre. Det viser en ny undersøgelse fra forskningscenter Opus på Københavns Universitet. Undersøgelsen viste, at børn med størst fedtmasse reducerede aktiviteten mest i løbet af et halvt år.

Det bliver en ond cirkel, når børn med øget fedtmasse nedsætter deres fysiske aktivitetsniveau og bruger mere tid på at se tv eller spille computer.

Læs om undersøgelsen på universitetets hjemmeside:
Overvægt får dit barn til at bevæge sig mindre

70 procent af de børn, der er overvægtige i dag, vil også blive overvægtige som voksne. Det viser de triste statistikker, og derfor gælder det om at sætte tidligt ind mod overvægt.

Læs artiklen 20 lette råd til overvægtige børn

Sundhedsstyrelsen skriver blandt andet, at sunde vaner grundlægges allerede i barndommen. Derfor er det vigtigt at være et godt forbillede for dit barn.

De giver blandt andet 20 råd til mere aktivitet med børnene.

Læs mere på hjemmesiden enletterebarndom.dk

Ifølge en artikel på videnskab.dk har forskere opdaget, at det delvist er genetisk bestemt, hvilken effekt du får ud af at dyrke motion og spise sundt.

Personer med et såkaldt fedmegen har ekstra gavn af motion, fordi fysisk aktivitet sandsynligvis mindske virkningen af de gener, der disponerer for overvægt.

Desværre gør overvægt fysisk aktivitet og motion mere anstrengende, og tendensen er, at vi bliver mindre fysisk aktive efterhånden, som vægten stiger.

En ond cirkel, som det kan kræve en stor portion selvdisciplin at bryde.

Læs evt. artiklen: Viljestyrke — hvordan får du nok?

Konklusionen må være, at både børn og voksne har gavn af motion. Og de børn og voksne, der har tendens til lidt for let at samle fedt på kroppen, har særlig brug for ekstra motion og en sund kost uden for mange kalorier.

Det betyder naturligvis ikke, at det er dine gener, der afgør, om slankekuren virker, men det betyder, at hvis du rent genetisk er mere disponeret for overvægt, skal du være indstillet på at gøre en større indsats for at tabe dig og/eller holde vægten nede.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab