Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 292, uge 05, 2014

Light hjælper ikke på vægtenligt sodavand

Forskere på Johns Hopkins University analyserede data fra en amerikansk undersøgelse med 24.000 deltagere over en periode på 10 år.

Det viste sig, at overvægtige indtog den samme mængde kalorier dagligt uanset, hvad de drak. Men dem, der valgte light sodavand, fik flere af deres kalorier fra fødevarer.

Kilde: Sara N. Bleich m.fl.
Diet-Beverage Consumption and Caloric Intake Among US Adults, Overall and by Body Weight. American Journal of Public Health: Posted online on 16 Jan 2014.

Kommentar:

Der er brug for flere undersøgelser for helt at klarlægge, hvilken rolle kunstige sødestoffer spiller i forbindelse med vægten.

Undersøgelsen her beviser ikke, at det er de kunstige sødestoffer, der øger trangen til at spise mere (indtage flere kalorier fra maden). Det er jo fx også muligt, at de personer, der drikker light, spiser mere, fordi de tror, at det ikke gør så meget med mere mad, når de nu har sparet på kalorierne ved at vælge light sodavand.

Men det er trods alt endnu en undersøgelse, der sætter spørgsmålstegn ved om det er særlig smart at drikke sukkerfri sodavand, når du ønsker at tabe dig.

Sundt er det i hvert fald ikke. Væn dig til at drikke andet end sodavand (uanset om de indeholder sukker eller kunstige sødestoffer) og hold dig til sundere drikkevarer (og uden kalorier, så længe du ønsker at komme ned i vægt).

Læs også: Kunstige sødestoffer narrer ikke hjernen


Slanketip ...

Brug din viljestyrke klogt, og du har nok

Du kan spare på den mængde viljestyrke, du har til rådighed i løbet af en dag, ved så vidt muligt at undgå situationer, hvor du behøver at udøve viljestyrke!

I vores moderne verden er vi omgivet af fristelser fra alle sider, som til en vis grad tærer på vores viljestyrke dagen lang.

Du kan gøre det lettere for dig selv ved at fjerne de fristelser, som du forsøger at undgå, fra dine omgivelser.

Det er fx meget lettere at overvinde trangen til at spise de fødevarer, du ønsker at undgå, når de ikke er i nærheden.

Læs artiklen: Viljestyrke — hvordan får du nok?


Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab