Godt i gang med sikker slank, gratis e-bog

Slankenyt logo


 

Startside | Oversigt over udsendte nyhedsbreve | brugerbetingelser | Om slankenyt


Se evt. også:

sikkerslank.dk

kalorietabel.dk


303 Slankeopskrifter

303 Slankeopskrifter e-bog til kun kr. 99,-


Suppe-og råkostdage


Livsstilsmedicin mod slidgigt

Slankenyt 307, uge 20, 2014

Doven af skodmad?burger

Et dyreforsøg viser, at usund kost giver overvægt og øger tendensen til at være træt og stillesiddende.

Forskere satte 32 hunrotter på en af to diæter i seks måneder.

Den første diæt var en standard rottekost, som bestod af forholdsvis uforarbejdede fødevarer som formalet majs og fiskemel.

Ingredienserne i den anden diæt var meget raffinerede og af lavere kvalitet - så kosten mindede om det junkmad, som nogle mennesker spiser.

Efter blot tre måneder kunne forskerne se en signifikant forskel på, hvor meget rotterne havde taget på.

De 16 rotter, der fik junkmad var blevet betydeligt federe.

Som en del af undersøgelsen, blev rotterne givet en opgave, hvor de skulle trykke på en løftestang for at modtage en fødevare i belønning. Rotterne der fik junkmad viste forringet ydeevne. De tog væsentligt længere pauser end de magre rotter, før de vendte tilbage til opgaven.

I en 30-minutters periode, tog overvægtige rotter pauser, der var næsten dobbelt så lange som de magre rotter.

Efter seks måneder blev rotternes kost vendt rundt, og de overvægtige rotter fik mere nærende kost i ni dage. Denne ændring medvirkede dog ikke til at reducere deres vægt.

Det omvendte var også tilfældet: Magre rotter, der fik junkmad i ni dage, forøgede ikke deres vægt, og det medførte heller ikke reduktion i deres motivation på at klare opgaven.

Disse resultater tyder på, at et kostmønster der kendertegner indtagelse af junkmad — og ikke blot lejlighedsvis indtagelse — er ansvarlig for fedme og kognitive funktionsnedsættelser.

Forskerne mener, at resultatet af undersøgelsen kan overføres til mennesker.

Kilde: Aaron P. Blaisdell m.fl. Food quality and motivation: A refined low-fat diet induces obesity and impairs performance on a progressive ratio schedule of instrumental lever pressing in rats. Physiology & Behavior. Volume 128, 10 April 2014, Pages 220–225
http://dx.doi.org/10.1016/j.physbeh.2014.02.025

Kommentar:

En af fordelene ved at tabe sig på en fornuftig måde — sund kost med masser af grøntsager og andre vegetabilske fødevarer, godt med motion og nok søvn — er, at det ikke alene giver vægttab men også giver humøret et løft og har lettere ved at sikre en høj motivation.


Slanketip ...

Slank uden kur

Der er forskel på at være "på slankekur" og at indføre fornuftige ændringer i kost og livsstil, som bliver en naturlig del af din hverdag.

Sørg for at gennemføre nogle sunde og fornuftige ændringer i din livsstil, som vil give dig øget velvære og på anden måde gavne dig.

Gør du det rigtigt, vil du opdage at vægttabet nærmest kommer af sig selv som en kærkommen sidegevinst, selv om du slet ikke er på kur.

Kunsten at ændre vanerHelbredende kost

Slankeværdi — nøglen til vægttab